Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přes WiFi nemám plnou rychlost

Od: frantus® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám takový malý problem když sem měl internet přes kabel tak mi internet jel 50Mbps a nyní přes wifi mi jede poloviční rychlostí 25Mbps a to mam signál 95% a více... Docela mi to štve a neni to příjemné když má člověk takový internet a nevyužije ho. Moje WiFi karta: alfacomp.cz/...
Můj WiFi router: alfacomp.cz/...

Nevíte co je špatně? Moc vám děkuji za odpovědi...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nu buď máš síť zarušenou, tedy zkusit jiné kanály, případně jiné šifrování, páč to je občas zdroj problémů a nebo prostě jedno ze zařízení ty rychlosti nezvládá...to už jsme tu taky řešili :) Papírové hodnoty nejsou všechno...

hodnocení

A kde změnim ten kanál? mam Windows 7 Ultimate... Díkes.

hodnocení

0x

Bylo by dobré podívat se na nastavení routeru. Určitě tam je možnost nastavení rychlosti sítě a ta bude asi nastavena na minimum.

hodnocení

Ne bohužel, je nastavená na 300Mbps...

No tak když se umíš podívat na nastavení routeru tak jistě uvidíš v nastavení i kanál- pod Wlan

hodnocení

Mam tam nasteveno "Auto" a když to rozjedu tak jsou tam čísla od 1 do 13... Takže mám podle vás tam dát nějaké to číslo?

No prozkoušet...nejdříve proskenuj ´wifi něčím jako netstumbler a vistastumpler, tím zjistíš volné kanály a je dobré mít co největší odstup kanálů, což je ve městě problém.

Počítej s tím že to nevymáškneš..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]