Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXTERNÍ HDD - FORMÁT

Od: prskac1* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, proč nemůžu zformátovat EXTERNÍ HDD 120GB ve FAT32. Potřebuji tento formát pro podporu dvt-tuneru s přehrávaním z USB... EXTERNÍ HDD mi nabízí pouze NTFS a exFAT... Jedná se o starší HDD z notebooku, který byl kompletně smazán a zformátován... Nebo když si koupím nový externí HDD, půjde zformátovat ve FAT32?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

A co zkusit tento program → slunecnice.cz/... Zkuste přes tento program naformátovat externí harddisk.

mcmarek29*
hodnocení

0x

Pokud si koupíte nový externí hard disk, pravděpodobně vám to nabídne opět vámi zmiňované. Taky to tak mám, ale používám doporučované NTFS. Proč nepoužijete exFAT, když nechcete NTFS?

bena*

NTFS a exFAT neumí většina přehrávačů DVD, apod.),satelitů a jiných zařízení.

mcmarek29*
hodnocení

0x

Tak to si potom musíte vybrat buď to či ono. Buďto budete mít disk naformátovaný ve FAT32 a nepůjde vám na počítači nebo v klasickém NTFS a nepůjde vám na DVD přehrávači. Stejně mi uniká důvod, proč pořád chcete formátovat ve FAT32. K čemu tedy chcete hard disk použít? Chcete jej na videa pro videopřehrávač?

hodnocení

0x

A co ten tuner? Ten formát disku nenabízí? - to bych se divil. Prostě jej naformátovat v tom zařízení, myslím že pak bude i na PC čitelný. Osobně mám HDD tuner který používá zcela atypický formát, HDD naformátuju v tuneru a nahrávky se pak stahují přes speciální čtecí prográmek, ale to si myslím že v tomto případě nehrozí.

hodnocení

0x

Je pravděpodobné že HDD vám přijde naformátovaný na FAT32. Běžně jsou na disku nahrány instalačky zálohovacího programu a utilita na formátování na FAT32. Pokud ne, pak utilita je určitě ke stažení na stránkách výrobce HDD.

prskac1*
hodnocení

Ano, jedná se mi o HDD na filmy, a zařízení podporuje jen FAT32 - 4GB jeden soubor... Ale na běžné avi a Divx to bohatě stačí. HDD v zařízení naformátovat nejde..

mcmarek29*

Aha, myslel jsem si to. No tak ten hard disk neformátujte ve Windows Vista, ani ve Windows 7, ale v XP. Brácha si formátuje hard disky taky ve FAT32, ale nevím, jestli hraje roli i to, že používá ATA připojení hard disku (tedy ne SATA jak je dnes běžné). Ale zkusit to můžete napojit u někoho na počítač, který má Windows XP, co vám to nabídne za formát.

prskac1*
hodnocení

Tak jsem ho naformátoval přímo ve win7. Přes správce disků. Ale musí se odebrat oddíl, pak vytvořit nový a zformátovat dle libosti.. Díky všem za rady... ;)

pocket*

Ahoj taky taky mám problémy, přes ten HP program jsem to nějak zformátoval na FAT 32 filmy jdou přehrát, ale nejdou tam HD filmy protože zas do 4 GB to nejde zkopírovat, ale šlo mi hlavně o HD filmy protože fimy 700 MB si přehraju z flashky

alf*

tak to je zřejmě začarovaný kruh. Buď velké soubory nebo fat, obojí najednou nelze.

pocket*

hmm, to jsem nechtěl slyšet

alf*

zkusit fat+ Zkušenosti nemám.

pocket*

Všechny formaty testnuty je to stejny jak jsem napsal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]