Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Chtěl bych si koupit(mozna za pomoci kamose) sestavit pocitac. A chtel bych se zeptat jestli existuje nejaka stranka nebo tak neco kde je napsano, jak spravne vybrat ruzne casti pocitace(hardware)-jako jaka je optimalni velikost pevneho disku, graf. karta, ovladace atd. Jakych chyb bych se měl pi koupi techto "soucasti" vyvarovat.
Popripade dobry a detailni navod na sestaveni pocitace...
Dekuji za odpovedi
Lukas
Pro začátek bych zkusil stránku : mironet.cz/... můžeš si tady vybrat počítač už sestavenej nebo si ho vylepšit nebo sestavit sám.
drž se rady aktedy. Když máš takové znalosti, nepouštěj se do sestavení počítače. To nemusí dopadnout dobře sestavit si počítač z nejlepších, dle testů či zkušeností jiných, komponent. Já o tom jen krapítek vím a něco si i sestavil, dnes bych do toho nešel, to je ztráta času, vyberu odpovídající hotový co nejvíce na míru tomu kdo jej potřebuje.
Chceš optimální kartu, disk ... Optimální k čemu? Třeba na hlavním pracovním mám HDD 80GB a je tam ještě rezerva, na dalším je 40 a právě dnes jsem musel udělat čistku, ale 6GB tam je ještě volných, další počítač 320 a je to akorát, další 120GB a zjišťuji, že je předimenzovaný, 40 by stačil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.