Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jestli má cenu si kupovat novou grafickou kartu, když mám tento počítač:
Microsoft Windows XP
home edition, verze 2002, service pack 3
AMD athlon 64 x2 Dual
Core Processor 3800+
2.00 Ghz, 960 Mb RAM
PS: kámoši mě říkali, že mám slabou grafickou kartu tak bych se chtel zeptat, jestli mají pravdu. Mě jde hlavně o to abych rozjel GTA 4, jestli to teda bude možný s mym PC. San Andreas běží bez problému tak nevim. Děkuji za informace
doplněno 15.11.10 19:49:prosím
doplněno 15.11.10 19:50:potřebuju to
já nevim no ale říkalo mi to plno lidí, tak chci slyšet názor od někoho, kdo tomu rozumí. Děkuju za odpověd.
doplněno 15.11.10 19:24:má to smysl ale jakou?
Ty vole, to jste dobrej, že z informací, které jsou k dispozici umíte odpovědět. Klobouk dolů.
Jinak chtělo by uvést, jakou grafickou kartu používáte. Ve najdete když kliknete ta Tento počítač pravým tl. myši, zvolíte položku Vlastnosti. V okně kliknete na záložku Hardware a otevřete Správce zařízení. Ve správci zařízení v kategorii Grafické karty najdete tu svou.
Nebo jednodušší cesta je kliknout na ploše pravým tl. myši, zvoli Vlastnosti a v okně kliknout na Nastavení (jak je to na obrázku níže).
1. Neuvádíš to podstatné a sice jakou grafiku tam máš.
2. Máš tam málo paměti a ještě k tomu nějakou slátaninu.
Pokud neuvedeš v otázce to podstatné, tak není na co odpovídat.
Málo paměti? J8 si myslím, že necelý 1 GB je dnes průměr. Já si myslím, že část paměti (zhruba 64 MB) je "přidáno" pro grafickou kartu.
Paměti má určitě málo. Chtělo by to aspoň 2 x 1 GB - podle procesoru RAM DDR II aspoň 667 Mhz s dobrým časováním a staré paměti raději vyndat. Už teď tazateli určitě systém každou chvíli něco odkládá na HDD. Při převodu videa nebo úpravě fotografií mívám RAMku vytíženou na 1,8 GB na XP 32bit. Ale nejnovější hry? Tento procesor byl kdysi jen průměr.
Napsal jsem to nesrozumitelně? Stáhni demo, nainstaluj a zjistíš jestli jede, nebo je nehratelné. Pak už se tady nebudeme bavit o tom jestli potřebuješ novou grafiku, ale budeme se bavit o výběru nových komponent pro upgrade tvého PC.
Grand Theft Auto IV
Minimální požadavky
* Operační systém: Windows Vista - Service Pack 1/ Windows XP - Service Pack 3
* Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz/ AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
* Operační paměť: 1.5GB pro Windows Vista i XP
* Grafická karta: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900
* Harddisk: Volné místo 16 GB
Doporučené požadavky
* Operační systém: Windows Vista - Service Pack 1/ Windows XP - Service Pack 3
* Procesor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz/ AMD Phenom X3 2.1Ghz
* Opetační paměť: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
* Harddisk: Volné místo 18 GB
* Grafická karta: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870
Podle požadavků jsi v prdeli jak s ramkou, tak grafikou. Ale to už tady někdo psal.
Při tomhle procesoru nemá tu grafickou kartu cenu kupovat, protože by si koupil grafiku ale procesor by na ní byl "slabí" a brzdil by ji. Jinak stouto sestavou na GTA IV zapomeňte. GTA IV vám bude sekat i na nejnižší možné nastavení
Ano ale dnes je rok 2010 a technologie jsou krapet jinde.A ano 1 Gb ram je dneska naprosto OUT leda tak pro Windows XP a to ještě ne na hraní her ale na Windows 7 to chce minimálně tak 2 Gb ideálně tak 3-4 Gb. Navíc procesor co máte je sice dvoujádrový ale je slabý. Prostě byste musel provést výměnu CPU + GPU tak i přidat RAMku...
Já myslím, že je 1 GB takový průměr. Pro Windows XP stačí, pro Windows Vista zhruba taknějak taky. Pro Windows 7 ne, to je minimum. Jinak u 32bitových systémů je limit na RAMku zhruba 3,5 GB, víc nepodporuje.
A procesor je taký poměrně dobrý a vždycky jde trošku přetaktovat.
Je pravda, že já hry nehraju, tak nevím, jak to tam je s tím.
Tak už před 4 lety byl předražený. Podívejte se tento příspěvek a na sestavu za cca 15000,-. Samozřejmě, že některé komponenty máte a hlavně je potřeba se přizpůsobit základní desce, kterou rovněž neznáme. jnp.zive.cz/...
doplněno 18.11.10 18:19:ten odkaz zlobí - tady nový: jnp.zive.cz/...
Poslední pokus bez textu jen odkaz z JNP na AlfaComp alfacomp.cz/...
pokud to nepůjde zkuste: jnp.zive.cz/... a pak vyhledejte dotaz PC (správný odkaz/... od David Hubálek
radši nic nedělat a hodit ze skály:D tento pc na nové hry nestačí a ani stačit nebude s novou grafickou kartou. když koupíte novou GK tak vám to bude brzdit základní deska a procesor 4 roky stará sestava není nic moc Uvažoval bych raději o zakoupení nového PC
bože z toho jeho PC děláte s prominutím uplnou sra__. tak hodl procesor má slabší ale když se podíváte tak má XP a 1 gb ram tak že i DX9. tak co řešíte koupí si tam aspon neco jako 8500-8600 GT třeba z bazaru za par korun a při jeho nízkém rozlišení to zvápne PODLE MÉHO BEZ PROBLÉMU.
Xp, DX 9, k tomu to rozliseni 1280x1024 v pohode i s 8400 GT, G 210 si zahrajes GTA 4. Pokud by hold tvuj procesor nestihal o cemz pochybuji mit 7 nemas skoro sanci malniko pretaktujes treba kamos.
SCHODOU OKOLNOSIT MUJ KAMARAD PRODAVA TÉMĚŘ NOVOU GRAFICKOU KARTU OD ZOTACU G210. 1,5 ROKU ZARUKA(SAMOZŘEJMOSTÍ ZÁRUČÁK) , VŠECHNO PŘÍSLUŠENSTVÍ, PLNĚ FUNKČNÍ, která by to to měla v pohode rozbehat kdyz na ni kamos paril s pentiem D,1 b ram, W7 mafii II,dead rising II, PRODÁVÁ JI ZA VELICE HEZKOU CENU 600 A TO NOVÁ STÁLA 1200. TADY JE ODKAZ. pc.bazos.cz/inzer/...
tj docela vtipné myslíte že jeho zdroj to utáhne? tato informace tu chybí ale pokud je ten počitač 4 roky starý tak pochybuji že bude mít dost silná zdroj na tuto grafickou kartu
aho nevím jak ty se vyznáš v grafických kartách ale toto je low end, tudíž nikterák náročná GK které by mělo uplně v klidu stačit 350 W zdroj a troufám si řičt že i 300 W. navíc je bezproblému a na takove rozliseni jeste pod direct 9 a XP si myslim ze by to mohla byt dobra volba.
kdyz tak volejte na 737 077 664
GK můžeme předvest atd... (Strakonice)
za jistych okolnosti bys to rozjel
1. urcite neee na dosavadni GK
2. koupit nejakou grafiku nevim zda li mas AG nebo Pcl ael zrejme pcl tak alespon neco jako 8500 GT, hd 2600
3. urcite by nebylo spatne zkusit mirne pretaktovat procesor aspon na tech 2,2
4. povypinat vsechny kraviny procistit PC proste aby nebylo zbytecne necim zatezovano atd..
no a pote si myslim ze by jsi to rozbehal i ve svem rozliseni ktere nevim jaky ma tvuj monitor. snad to neni vic jak 1440x900
Podle všeho na nový počítač mít nebudete a tak opravdu stojí za úvahu posílit tento. K uvedenému procesoru by slušela bazarová GK z této kategorie GeForce 8800, nebo alespoň ATI2600Pro s DDR3 pamětí. Ta druhá je slabší, ale levnější a v bazarech dostupnější. Taky bych přidal 1 GB paměti a trochu přetaktovatoval procesor. Po této léčbě by mohl tento PC ještě nějaký rok sloužit, jen asi nebude zvádat poslední tituly her
Já se bojim jestli by tý grafický kartě nevadil muj monitor je to LCD ale rozliseni jenom 1280 x 1024
doplněno 18.11.10 15:42:nešlo by to gtřa IV rozjet bez toho pretaktovani? vubec nevim jak se to dela
Kartě to určitě vadit nebude, právě naopak se jí bude na malý monitor lépe zobrazovat.
To GTA asi dobře nepojede ani po případném přetaktování, ale u jiných titulů by to molo být znát. Co se týká přetaktování, tak se špatně radí na dálku a není to samospasitelné. Přidá to sice na výkonu PC několik procent, ale v případě, že je hra mimo rozash technogie, tak to stejně nepomůže.
rozběhnu to gta když doplním ram o 2 GB a dam tam třeba ATI 5770?
doplněno 23.11.10 16:46:halooooooo
doplněno 23.11.10 17:39:mate pravdu paměti mám málo!
kámo to už je dost slusna grafika myslis si ze to ma cenu nereknu mit lepsi procesor a hlavne na to mit zdroj takhle si tam kuo neco jak 8600-8800 GT budes vysmatej.
už u nás byl odborník a říkal že 5770 a 2 GB přidat, trochu přetaktovat a bude to v klidu
Kámoš má AMD Athlon X2 4200+ 2,4 Ghz socket 939 a ktomu 2,5 Gb ram a grafiku Radeon HD 4850 512 Mb.. a Windows 7 GTA IV mu tam seká i na střední. Podle mě je za tu 5770 vyhozené peníze. Ale to poznáte časem, že se tohle oživování nevyplácí.
vy si nedáte říct vemte si ten nepoměr já mám C2D 3,6 GHZ a GK Gygabyte 8800 GT 512 OC. v dnesni dobe uz nic extra grafika ael GTA 4 az na vyjimky to bere skoro na high tak mi reknete k cemu vam bude takova 5770 s jednim z nejstarsich 2 jader od amd.
něco takového si myslím že by bylo akorát www.alza.cz/gigab/...
Každopádně by si musel upgradovat jak CPU tak RAM tak i GPU možná jsem to už psal. Bude to skutečně tak jak píše jaar. Vyhodíte 3 500,- z okna protože sice budete mít super grafiku ale zjistíte že vám ty hry stejně sekají... no protože je bude brzdit to nejslabší dvoujádro a ještě jedno z prvních. Já bych stim všim ještě počkal a našetřil nějakou korunu a udělal kompletní upgrade PC a nebo máš za měsíc vánoce tak to zkus na rodiče nebo tak.
ahoj , ja si myslim ,ze ten tvuj odbornik stejne vi,ze budes pro nej na chvili celkem vděčný zakaznik. Uvazuj sam, mas asi 4-5let stary proc, dobrá pridame RAM trochu udelame O.C. ,ale porad nam schazi jak mas velky zdroj? celkem ti rozumim mam kolem sebe to sami .ONO se mi to trha -da novou graf.-pak zjistime malo RAM- dame ram-a porad blbe-pak fesaka napadne, ze by tam dal silnejsi CPU, ale to se nesmi docist na netu ze existuji amd x6. Tak a ted mu vysvetli ze jeho zakladni deska ho nepodporuje
Tak das tam 5770 ,ale co dal porad to bude stary PC s hezkou graf, nebo povol a dej tam o neco slabsi na W a peněženku. Ta tva graf.baští neco kolem 100W max. Co tomu ted říka tvuj zdroj? (spiš značka) ...
tvl tak su kup treba 5870 me to je jedno to je teda odbornik kdyz ti rekne ze na 400 W zdroj a stary pomaly 2 jadro od athlonu a gogovy ramky se ti bude hodit 5770. nevyuzijes jeji vykon, nemusi to utahnout tvuj nabusenej zdroj a taky si myslim nebo spis zcela urcite chce z tebe vydojit nejake ty korunky navic. nez aby ti dal treba GT 240
asi bych tvemu obornikovi řekl at ti pujčí dve karty na vyzkoušení a pak sam poznáš co je pravda. První 5770 a druhá gigabyt R567OC-1GI nebo pod. Vemes si potom tu cu ti pojede líp. Mam dojem ,že dáš graf, pak ho napadne CPU a jsme u toho co ti všichni pišem.Ale to ze zdroj ti utahne graf. poznas až udelas s ní nejaky pěkný bench. treba s tímto : blog.zarohem.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.