Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spatna sitova karta nebo router?

Od: pool211 odpovědí: 10 změna:

potreboval bych poradit mam internet pres opticky kabel ten je zaveden do routeru a odtamtud vede kabel do pocitace .dnes mi internet blbnul tak jsem volal sveho poskytovatele a ten mi poradil at zapojim kabel do pocitace ale jakmile to zapojim tak mi to hodi hlasku omezene nebo zadne pripojeni/podotykam ze driv jsem router nemel a internet fungoval dobre /a jak to zapojim do routeru tak to funguje.poskytovatel rekl ze mam spatnou sitovou kartu. je mozne ze sitovka prestala jit ale s routerem to jde dik

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Tipuji že máš nastavené přidělování IP adresy (předpokládám že se u optiky také používá) routerem a když ho odpojíš, počítač nemá odkud ji získat. Zkus nastavit pevnou IP adresu.

doplněno 18.12.12 22:07:

Jasně že to přestalo fungovat, odpojil jsi router. Musíš v počítači tu adresu nastavit ručně. Napiš verzi OS, napíšu ti postup.

pool211
hodnocení

v pocitaci mam nastaveno automaticke ziskani ip adresy a fungovalo to doposud ale dnes to prestalo fungovat

sheba*

je mozny, ze provider blokuje MAC adresy zarizeni, ktery nezna. Na spodku routeru by mela byt MAC adresa. vypada to napr. nejak takhle : 00-11-09-95-26-FE.

Pak je potreba tuto adresu vyplnit v driverech sitovky:

doplněno 18.12.12 23:09:

tedy pokud ji uz nemas klonovanou na tom routeru. Taky to najdes nekde v nastaveni... Pokud mi reknes jmeno providera a model routeru, tak napisu vic :)

Spatna sitova karta nebo router?
pool211
hodnocení

mam poskytovatele riomedia a router tp-link WR340G

pool211
hodnocení

nemas pravdu uz nekolikrat jsem kabel vytahl z routru a pichl naprimo do pocitace a fungovalo to zadnou adresu jsem nemusel nikde vyplnovat ale az dnes to prestalo fungovat .vis mel jsem v posledni dobe nekolikrat problemy s internetem a kdyz jsem zavolal na infolinku vzdy mi rekli ze je problem v routru poznali ze ho mam a kupoval jsem ho sam a vzdy mi poradili at vytahnu kabel a strcim ho na primo do pocitace a vzdy to fungovalo ale dnes uz to nejde .proto jsem myslel jestli mi neodesla sitova karta a jestli routr nefunguje jako sitova karta v tom se nevyznam jinak mam windows xp

raduz*
hodnocení

0x

Prominte, ale neak jsem se v tom Vasem popisu ztratil..

Pokud privedete kabel primo do PC /bez routru/ - funguje to? Pokud mezi to vlozite router - tak to nefunguje? Pokud to takto je, tak je chyba bud v routeru, nebo v jeho spatne konfiguraci, v sitovce bych fakt problem nehledal - maximalne ji muzete mit blbe nastavenou

pool211
hodnocení

kdyz privedu kabel primo do pc/bez routru/ tak nefunguje a kdyz zapojim kabel nejdriv do routru a odtamtud kabel do pc internet funguje v tom je ta potiz

mowla*
hodnocení

0x

1. poté, co přehodíš kabel přímo do PC, musíš počítač restartovat (no, mohlo by stačit ipconfig /release a pak ipconfig /renew)

2. pokud (1.) nepomůže, má pravděpodobně pravdu Sheba a provider ti filtruje MAC, takže nastav na kartě v PC (tu původní si zapiš!) stejné MAC, jako má router (pokud to pomůže, zavolej providerovi, že´s musel vyměnit kartu, nahlas původní MAC karty v PC a v routeru (ve WAN settings) zatrhni volbu Mac Clone a zadej tam tutéž (pak budeš moci přehazovat kabel mezi routerem a PC bez problému - router se bude navenek ´tvářit´ jako PC karta)...

Síťovka "jít" nepřestala (to by nešlaani přes router) - jen technik poskytovatele zřejmě nepochopil problém...

doplněno 18.12.12 23:14:

Ještě Ad 2. - "router se bude navenek ´tvářit´ jako PC karta" - pro běžnou konfiguraci... Technik je samozřejmě schopen zjistit, o jaké zařízení jde... Když bude chtít... ;)

pool211
hodnocení

Síťovka "jít" nepřestala (to by nešlaani přes router) - jen technik poskytovatele zřejmě nepochopil problém... tohle jsem potreboval slysetze pokud by byla sitovka v cudu nesla by ani pres router zitra prijede technik a podiva se nato zatim jedu pres router.
sheba*

Pokud je na routeru nastaveny v sekci WAN "Dynamic IP" a v komplu mas nastaveny automaticke ziskavani adresy, tak je problem dost pravdepodobne ve filtrovani MAC adres. Pokud tam mas static IP, tak podle toho nastav pripojeni na komplu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]