Nejste přihlášen/a.
potreboval bych poradit mam internet pres opticky kabel ten je zaveden do routeru a odtamtud vede kabel do pocitace .dnes mi internet blbnul tak jsem volal sveho poskytovatele a ten mi poradil at zapojim kabel do pocitace ale jakmile to zapojim tak mi to hodi hlasku omezene nebo zadne pripojeni/podotykam ze driv jsem router nemel a internet fungoval dobre /a jak to zapojim do routeru tak to funguje.poskytovatel rekl ze mam spatnou sitovou kartu. je mozne ze sitovka prestala jit ale s routerem to jde dik
Tipuji že máš nastavené přidělování IP adresy (předpokládám že se u optiky také používá) routerem a když ho odpojíš, počítač nemá odkud ji získat. Zkus nastavit pevnou IP adresu.
doplněno 18.12.12 22:07:Jasně že to přestalo fungovat, odpojil jsi router. Musíš v počítači tu adresu nastavit ručně. Napiš verzi OS, napíšu ti postup.
v pocitaci mam nastaveno automaticke ziskani ip adresy a fungovalo to doposud ale dnes to prestalo fungovat
je mozny, ze provider blokuje MAC adresy zarizeni, ktery nezna. Na spodku routeru by mela byt MAC adresa. vypada to napr. nejak takhle : 00-11-09-95-26-FE.
Pak je potreba tuto adresu vyplnit v driverech sitovky:
doplněno 18.12.12 23:09: tedy pokud ji uz nemas klonovanou na tom routeru. Taky to najdes nekde v nastaveni... Pokud mi reknes jmeno providera a model routeru, tak napisu vic
nemas pravdu uz nekolikrat jsem kabel vytahl z routru a pichl naprimo do pocitace a fungovalo to zadnou adresu jsem nemusel nikde vyplnovat ale az dnes to prestalo fungovat .vis mel jsem v posledni dobe nekolikrat problemy s internetem a kdyz jsem zavolal na infolinku vzdy mi rekli ze je problem v routru poznali ze ho mam a kupoval jsem ho sam a vzdy mi poradili at vytahnu kabel a strcim ho na primo do pocitace a vzdy to fungovalo ale dnes uz to nejde .proto jsem myslel jestli mi neodesla sitova karta a jestli routr nefunguje jako sitova karta v tom se nevyznam jinak mam windows xp
Prominte, ale neak jsem se v tom Vasem popisu ztratil..
Pokud privedete kabel primo do PC /bez routru/ - funguje to? Pokud mezi to vlozite router - tak to nefunguje? Pokud to takto je, tak je chyba bud v routeru, nebo v jeho spatne konfiguraci, v sitovce bych fakt problem nehledal - maximalne ji muzete mit blbe nastavenou
1. poté, co přehodíš kabel přímo do PC, musíš počítač restartovat (no, mohlo by stačit ipconfig /release a pak ipconfig /renew)
2. pokud (1.) nepomůže, má pravděpodobně pravdu Sheba a provider ti filtruje MAC, takže nastav na kartě v PC (tu původní si zapiš!) stejné MAC, jako má router (pokud to pomůže, zavolej providerovi, že´s musel vyměnit kartu, nahlas původní MAC karty v PC a v routeru (ve WAN settings) zatrhni volbu Mac Clone a zadej tam tutéž (pak budeš moci přehazovat kabel mezi routerem a PC bez problému - router se bude navenek ´tvářit´ jako PC karta)...
Síťovka "jít" nepřestala (to by nešlaani přes router) - jen technik poskytovatele zřejmě nepochopil problém...
doplněno 18.12.12 23:14: Ještě Ad 2. - "router se bude navenek ´tvářit´ jako PC karta" - pro běžnou konfiguraci... Technik je samozřejmě schopen zjistit, o jaké zařízení jde... Když bude chtít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.