Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ASCII soustava

Od: lukas123* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den/večer,

chtěl bych se zeptat jestli by mi mohl někdo popsat nebo dát odkaz na to, jak dělat/zapisovat v ASCII soustavě desetinná čísla.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

3x

ASCII není ČÍSELNÁ soustava (jako třeba binární, decimální, hexadecimální, ...), ale kódování znaků. Například mezera má kód 32, písmeno A 65, ... Původně měly kódy hodnoty 0..128, pak se rozšířilo na 0..256 .Jak se rozšířilo na další národní abecedy už nevím.

Asi máš na mysli zobrazení čísel v paměti počítače pro program. Tam jde zase o typy podle programovacího prostředí, historicky třeba přirozená čísla, celá čísla, reálná čísla, ...

Kam je chceš zapisovat?

jirbar*
hodnocení

0x

Tak mám takové tušení že si pleteš ASCI a BIN

lukas123*
hodnocení

a jak by to byl v BIN?

buss
hodnocení

0x

Ale no tak, my starší jsme psali jen v ASCII, že ano, původní to kód. Ten ovšem pak už logicky nestačil. On totiž jeho autor jaksi dlabal na češtinu, takže jsme psali cesky, no ono tak někteří píší furt, že ano.
Zadat do vyhledávače kód ASCII a tam toho bude, jednoduše přes levý alt a čísílko, např. alt 64, 47 ...

lukas123*
hodnocení

bohuml by jste mi prosim rict presny odkaz ty desetinne cisla jsem nenasel ...

dekuji

alf*

ASCII není žádná soustava cs.wikipedia.org/...

Napiš jasně co chceš. Vyjádření DEC čísla v jiné soustavě? V jaké? cs.wikipedia.org/...

lukas123*
hodnocení

potřebuji obecne vedet jaky kod(napr. Alt + 88) mi da nejake desetinne cislo

neboli potrebuji vedet zobrazovani desetinych cisel ...

alf*

žádný, složíš ho z kódů jednotlivých znaků tedy 3,14 > musíš postupně mačkat kód pro 3 , 1 a 4

jirbar*

Tak si myslím že pátráš po nesmyslech. ASSII i jiné "rozšířené tabulky mají omezený počet znaků a pokus si myslíš že napíšeš desetinné číslo se zlomkovou čarou tak na to zapomeň.

A když chceš napsat třeba jednu desetinu tak tady máš vzor s desetinnou tečkou i desetinnou čárkou.

0.1 0,1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]