Nejste přihlášen/a.
Router TENDA. Do PC propojen kabelem, do laptopu bezdrátově. Na obou počítačích svítí ikonky "připojeno". Když se chci připojit na internet, (UPC-modem) , tak to píše, že to nejde. (to samé mail). U laptopu se mi nedaří uložit závěrečné okno s uložením.Přesto má tu ikonku "připojeno". Nemůže to být u pc špatným kabelem? Jak se pozná překřížený. Dík kled
Dotaz na začátek. Běhalo to, nebo se jedná o nové nastavení?
Podle mě to konfiguruješ. Konfiguruješ to z cd nebo z webu na kterém píšeš ip adresu tvého routeru? Pokud z webu tak hlavní co musíš nastavit je menu pod WAN- vyplníš to daty od poskytovatele, nebo přesněji tak jak byl dříve nastavený jediný počítač. Ale pozor aby jsi nenechal nastavený i počítač, tam musíš zaškrtnout zístat ip i dns automaticky, jinak ti to nepojede. První konfiguruj kabel, pak wifinu...
Křížený kabel...stačí juknout na koncovky a porovnat zda má kablíky stejně za se bou na obou stranách kabelu, ale v zásadě to teď switche přepínají automaticky...z routerům se dostávají nekřížené, alespoň k těm pro domácnosti
pro maverick
Je to nové zařízení.Je k tomu istalační cd s českým návodem. Už jsem to celé resetoval a pokračoval snad přesně podle návodu.Když zkouším ping, je v pořádku u PC i laptopu. Potom odpověď na druh připojení-zaškrtnu širokopásmové, jiná potvrzení neměním, heslo je jasné a na konci, když se to má uložit, tak vyskočí tabulka, kde je ip adresa 00.00.00 zož je, jak píšou pod tím, špatně. Dva dotazy: 1) původně jsem měl PC(cca 6 let starý) s laptopem(1rok) propojen síťovým překříženým kabelem. To fungovalo. Tedˇ tento kabel je spojení PC-router. Nemá tam být nepřekřížený? 2) Konfiguraci v laptopu mám dělat zřejmě taky kabelem? Jinak mi to nereaguje. Nejhorší je, že pokud chci na inernet, musím odpojit router a kabel z laptopu dát přímo do modemu.(UPC). Snad to píši aspoň trochu srozumitelně. Díky kled
Instalační cd zavrhneme.
Tak, noťas vynecháme, to je po nastavení wifi.
Tak pevné pc. Propojení máš doufám- anténa upc- modem upc, propojení lan z modemu upc a wan routeru. Do lan routeru zapojíš pc. Kabel by měl být nekřížený, ale většina switchů si to sama přehodí.
Tak, pc nastavíš aby ip zístalo z dhcp a nastavení které tam doteď máš (pokud neni na dhcp) tak si opíšeš. Během chvilky by jsi měl dostat ip z routeru. Přihlásíš se na webovém rozhraní routeru- tedy třeba v internet exploreru zadáš ip routeru (v manuálu, nebo často zespoda routeru), zadáš jméno a heslo (viz manuál) a jsi v nastavení routeru. Teď první co musíš udělat tak je nastavení WAN- zadáš tam hodnoty které sis opsal, pokud byly dhcp tak asi nic měnit nebudeš, jen budeš muset zrestartovat modem upc, aby se ti chytl net. Žádné průvodce, ani instal cd nepoužívej, s tím ti nedokážu neporadit páč každý píše jiné bláboly... pak můžem pokračovat dál
doplněno 15.11.10 13:47:Jinak ta TENDA je doufám opravdu router... Nacvakej klidně obrazovky z WAN nastavení
Tak první děkuji. Tohle už píšu z fungujícího internetu na PC. Jestli to půjde dál tak dobře tak to bude super. kled Chtěl jsem poslat obrácek ipconfig/all, ale když chci vloži obrázek v BMP, tak mi to tady dá místo obrázku jenom cestu k němu v mém počítači. kled
Musíte zaškrnout při odpovědi chci vložit obrázek a hned jak dáte odeslat odpověď tak se ukáže menu kde vyberete obrázek v pc a ten se nahraje sem na server.
Super, takže tohle jste zvládl, ted nastavit wifi. Na routeru to bude menu pod názvem Wlan nebo wireles lan nebo tak podobně.
Zajímají vás položky:
- ssid- to je název sítě
- šifrování, nevim pod jakym názvem bude, ale teď tam bude asi none tak vyberete WPA2 a třeba PSK, pak tam bude ještě kolonka, asi pre shared key a do té napíšete heslo- bude to heslo pro připojení do vaší sítě
- pak tam bude channel, tedy kanál a to je kanál na kterém tvá wifi bude vysílat, buď tam nech automatiku, nebo podle toho kde bydlíš tak zkus proskenovat sítě okolo a zjistit který kanál je volný (programem netstumbler, vistastumbler)
- ze základu je to vše, pak je tam mac filter, to nech vypnutý a hide ssid (skrývání názvu sítě), to nech taky vypnutý, buď natrvalo, nebo alespoň než to testneš
Pak by ti měla jít wifi, pokud ne tak to zkus bez šifrování, případné zkus jiný, jiný druh wpa2 nebo alespoň WPA když nic jiného
To je sice prima, ale není mi jasné, jak se dostanu do toho menu routeru. Všechny ikonky na liště signalizují, že nejsem připojen. Čili tohle mám zdávat z PC,který je připojen, nebo natáhnout síťový kabel z laptopu do routeru? kled
Tak pohoda, došlo mi, že to jde jenom z již připojeného PC. Zásadní problém byl v tom, že tam nikde neupozorňují na nutnost rezetovat modem. Stačila jedna větička bylo by to bez problému. kled
doplněno 15.11.10 19:46:Děkuji za vedení k úspěšnému konci. kled
Ba ne, ještě jsem zjistil, že není propojení na místní síti mezi PC a laptopem. Laptop není připojen. Tady tedy nemám žádnou inspiraci. kled
Noťas neni připojen? Net na něm jde? Pokud ano tak na síti je a je jen problém s nastavením sítě v obou pc (pc a noťas teda). Moc z toho co jsi napsal nechápu
Tak se pokusím: Na liště laptopu svítí jenom ikona "připojení k bezdrátové síti" druhá, "připojení k místní síti" je přeškrtnutá.
¨ Na liště PC svítí ikona "připojení k internetu" i ikona " připojení k místní síti".
Ještě z doby, kdy byly oba počítače propojeny síťovým kabelem, mám na ploše ikony "zástupce místa v síti". Pokud na to kliknu na
laptou, tak se mi objeví sdílené soubory na PC a mohu je zobrazit a otevřít v PC (i když ikonka "připojení k místní síti je přeškrtnutá). Jakmile stejný postup udělám na PC, (kde ikonka "připojení k místní síti svítí"), tak to zamrzne a Ctrl+Alt+Delete,abych se z toho dostal. Je to asi následek toho původního propojení kabelem, ale co s tím, to netuším. Pokud porozumíte mému popisu problémů a napadne Vás,co s tím, byl bych vděčný. kled
ps. internet a mail je bez problému.
No jo, ale bezdrátové připojení je wifi a připojení k místní síti je kabel a to jako opravdu musí být přeškrtnuté když nemáte kabel Takže je to správně.
Pokud jde o to vytuhnutí tak podle mě to nevytuhne, řekl bych že reagujete hned a jsou jen dvě možnosti.
- ukáže ti to nasdílené věci po delší době
- ukáže ti to po nějaké době chybu
Je potřeba to v klidu nechat. Může být problém v nastavení sdílení, v účtech, firewallu, od oka těžko říci
Křížený kabel se pozná, ktyž dám obě koncovky na sebe (jako bych je chtěl zastrčit obě). U nekříženého kabele si barvy drátků odpovídají, jsou ve stejném pořadí; u kříženého tím pádem jsou v jiném pořadí. Ale u novějších karet by to snad mělo být jedno; ovšem odborník na to nejsem, třeba se ozve například Maverick nebo jiný znalec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.