Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, jsem celkem laik. Stala se mi takováto věc. Notebok po vypnutí a opětovném zapnutí požaduje heslo. Nikdy jsem heslo nenastavovala, k notebooku žádné instalační CD nabylo. Notebook VAIO, OS Vista. Dokáže mi někdo poradit jak spustit OS? Děkuji. Maki.
doplněno 14.11.10 09:18:Na obrazovce je pouze kolonka" vložte heslo".
doplněno 14.11.10 11:04:Nemohu bohužel vyfotit obrazovku. Je to uvítací obrazovka a ve spodní části je políčko "Vložte heslo" Popřípadě napište přímo na E-mail: marketan7@gmail.com Děkuji. Maki
K řešení potíží by bylo třeba vědět základní fakta o vašem počítači, třeba jaký systém používáte (XP, Vista, Win7, Linux) a kdy vám počítač hlásí žádost o heslo, tzn. ještě než se spustí systém nebo ihned po zapnutí počítače (totiž před startem BIOSu).
Pokud chcete restartovat BIOS, je rada jednoduchá, vypněte počítač ze sítě, vyjměte velkou baterii, otevřete počítač, vyjměte malou (knoflíkovou) baterii, nechte třeba dvě minuty, spínačem bez zapojené velké baterie a přívodního kabelu zapněte notebook, ihned vypněte a knoflíkovou baterii nasaďte do základní desky, zavřete jej, nasaďte velkou baterii, zapněte do sítě a zapněte. Dělá to dále? Pak je heslo nastavené v systému.
Postup je následovný:
Přečtěte si článek na uvedeném odkaze. Pokud je text nečitelný, pak jej zvýrazněte myší, jako byste jej chtěla kopírovat:
Pokud se vám článek zdá srozumitelný, pak začtete tím, že si příslušnou aplikaci v souboru ISO stáhnete z tohoto odkazu. Zde si prosím všimnětě dvou download a zvolte download systému, který máte v notebooku nainstalován (Vista, XP). Soubor má asi 400MB, je v souboru ISO a po stažení jej vypalte prostřednictvím programu Daemon či jiným vhodným programem na disk CD nebo DVD. Budete tak mít Bootovací CD (podobně jako byste chtěla znovu instalovat systém. Nemusíte mít strach, bootovací CD je v Linuxu, tím najede systém Linux z CD a spolu s ním i software, který vyhledá heslo (maximálně 14znaků kombinací číslic, písmen velkých a malých). Stahujte odtud:
Povedlo se odstranit problém?
Pokud ne jako poslední možnost je přeinstalovaní Windows (nebojte se, většina souborůjako jsou videa a fotografie) mimo dokumentů zůstanou na hard disku dál. O dokumenty také nepříjdete, pokud se jedná o Vistu a u XP pravděpodobně taky ne (u XP si ale nejsem jistý) najdete je v windows.old.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.