Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypálit videoklipy na DVD

Od: karika odpovědí: 13 změna:

PORADTE JAK MÁM VYPÁLIT NEBO DO JAKÉHO PROGRAMU PŘEVÉST VIDEOKLIPY A PAK PŘEHRÁT NA STOLNÍM PŘEHRÁVAČI? VIDEOKLIPY JSEM PŘEVEDLA DO MPGE 4 ALE NEPŘEHRAJE TO A FILMY V AVI JO A ANI V AVI MI TY KLIPY NEJDOU A KDE SE DÁ STÁHNOUT KDYŽ TAK PAK NĚJAKÝ PROGRAM DĚKUJI ZA ODPOVĚD KARINKA

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

0x

Skus Ashampoo burning studio 6 free. Dej vypálit filmy a tam si vyber

hodnocení

0x

Zkoušejte na médiu DVD-RW (mazatelné) jaký formát videa vás DVD přehrávač podporuje. Některé starší typy podporují jen MPEG-2, většiny novějších DivX a jen málo MPEG-4. Program na konverzi použijte Format Factory.

jirbar*
hodnocení

0x

Nejdřív si něco přečti než začneš ničit DVD. Převeď to na MPEG 2 a bude to bez problému. A Přehrávač nepřehrává AVI ale umí kodek DIVX či XVID. Neumí (předpokládám že většina) H264.

Trochu matete tazatelku DivX a Xvid patří do kontejneru AVI

doplněno 13.11.10 21:14:

pro Jirbab

doplněno 13.11.10 21:15:

a omlouvám se za překlep ve vašem jménu

jirbar*

Nic nemate. Jen dávám důraz na to, že ten kontejner musí být s uvedenýn kodekem jinak to taky nepřehraje.

doplněno 13.11.10 22:16:

A ani to není úplně pravda. Tady může studovat.

digilidi.cz/...

Tady může testovat co které DVD umí

divxtest.surdvd.com/...

A tady je možná ještě program na otestování

rapidshare.com/...|||

kato*
hodnocení

0x

stáhni si program zde a převedeš vše na cokoliv dvdvideosoft.com/...

mcmarek29*
hodnocení

0x

Ano, s tím problémem, který popisujete jsem se taky setkal. Většina DVD přehrávačů přehraje skutečně formát MPGE 4, AVI, DIVX apod. a protože většinu filmů mám v AVI, tak používám i na vypadlování DVDček AVI. Někdy se stane, že to samé AVI jeden videopřehrávač přehraje a jiný ne., možná záleží na typu. Jsou zde však další parametry, na které jsou DVD přehrávače citlivé:

1) rozlišení - není avi jako avi, počítač vám pehraje všechno avi, ale DVD přehrávač ne. Tak například ten náš DVD recordér LG nepřehraje film v avi, pokud je překročeno rozlišení víc jak 720x576 obrazových bodů (naše televize má rovněž toto rozlišení), systém PAL, který naše televize má je prostě takový. Proto se ujistěte před vypalováním, zdali není film nebo video také ve větším rozlišení, než zvládá váš DVD přehrávač (příp. televize). Zjistíte to tak, že při jednom kliknutí na ikonu souboru se vám dole (u Visty) nebo vlevo dole (uXP) zobrazí výška a šířka rámečku, nebo alespoň nějaké informace. Také klepnutím pravým tlačítkem myši na ikonu souboru a zvolením "vlastnosti" zjistíte rzlišení videa tohoto souboru (pokud se jedná o video)

2) vypalovací rychlost - nevypaluju 16x, ale pro jistotu menší, například 8x

3) je uzavřena vypalovací stopa? Některé DVD přehrávače, i v počítači, s tím mají problém, že pokud nenačtou ten proužek na DVD uprostřed, tak nenajdou soubor, prostě neví, kde ten soubor začíná a kde končí, proto je vhodné v nastavení vypalovacího programu (např. Ashampoo Burning Studio, Nero apod, které jsou v češtině) zvolit uzavřít stopu.

4) dále je vhodné při vypalování nastavit funkci "načíst jako obraz disku do mezipaměti), zvlášť pokud jednotlivé videa máte na hard disku v různých složkách či na více hard discích, je to pomalejší, ale spolehlivější. Někdy se totiž stane, že je počítač "čímsi" vytížen a pak se soubor nevypálí dobře, je poškozen, proto je vhodné v průběhu vypalování nezapínat aplikace, které jsou náročné na procesor a paměť (například pročesávání disků antivirovým programem, konverze videa pod.)

Z Vašeho dotazu není zřejmé ani to, jaký vypalovací program jste použila, ani to, jakým programem jste konvertovala soubor do avi, jaký typ DVD přehrávače používáte a jaký typ TV, takže víc je těžké poradit, proto jsem se soustředil pouze na obecné věci.

karinka*

TAK JSEM TY VIDEOKLIPY PŘEFORMÁTOVALA ZE SOUBORU FLV NA AVI Z FORMAT FAKTORY A VYPÁLILA NA CD BURNER XP A STOLNÍ PŘEHRÁVAČ MI PŘEHRAJE FILMY V AVI ALE TY KLIPY NE TV MÁM 3 ROKY NOVĚJŠÍ

Karinko nepoužívejte Caps Lock a tvořte věty - kdo to má luštit *ee*

lui*
hodnocení

0x

soubor s příponou AVI je video soubor, který si nese v sobě kompletní informaci o délce souboru, o typu použitého kodeku,atd. Všechno to o čem se hovoří v souvislosti s formátem je vždy a pouze typ použitého kódování obrazu a zvuku. Je jedno jestli je to H264, DivX, MPEG4 apod. S jednou výjimkou, a to je původní čistý formát AVI, ale to by bylo na dlouho. Pokud chcete přehrávat DVD jen na svém stolním přehrávači, je nejdříve nutné zjistit, jaký typ(formát) AVI souborů umí váš stolní přehrávač přehrávat. To je základ úspěchu a od toho musíte vyjít a tomu podřídit celé zpracování budoucího DVD. Pokud chcete vytvořit standardní DVD, přehratelné všude, musíte tomu rovněž vše podřídit. Budete-li znát požadavku stolního přehrávače, budete taky vědět jaký kodek a jaký SW použít při překládání videa. Použití určitého SW už bude podřízeno formátu vstupního souboru. Musí umět zpracovat Váš vstupní formát, musí s ním umět pracovat, a musí umět vytvořit formát, který požadujete.

Jsou dvě cesty jak zpracovávat video. Jedna, kdy naslepo použijete program který Vám někdo poradí, aniž by jste věděla jak to funguje. Pak občas stejně něco nebude fungovat, protože nic není univerzální. Nebo se dáte na studium základů a principů zpracování videa, a pak už to půjde samo. A budete tvořit cokoliv co budete chtít a jak budete chtít. Budete rozumět některým omezení, jak je obejít atd.

abc1*
hodnocení

0x

zkuste tento program free video to dvd/... je to jednoduché až ukážete mprogramu cestu k videu a on vám udělá dvě složky

VIDEO TS a AUDIO TS ty dvě složky vypálíte na DVD a potom by to mělo fungovat ve stolním DVD přehrávači

karinka*

Moc díky za radu a zkusím ten program a omlouvám se za velká písmena myslela jsem že se dají lépe číst Tak se polepším Karinka

bushman777*
hodnocení

0x

používám aTube Catcher 2.2.Je volně buď na stahuj.cz nebo slunečnici.je tam výběr mnoha formátů -já stahuju ve formátu Avi DivX MPEG4.Přehrávat v rekorderu(panasonic)to jde až po vypálení a uzavření(DVD-R),cca kolem80 klipů z Youtube.Je to jednoduché,mám takhle na 2 DVD přez 160 klipů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]