Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji poradit. Mám běžný stolní pc a chci koupit externí pamět, ale narazil jsem že nabízejí víc druhů ( 1,8", 2.5"nebo 3,5") Konkrétně na této stránce eproton.cz/... . Tak jestli mi někdo můžete vysvětlit jaký v nich jsou rozdíly. Děkuji za odpověd.
Na roměrech externího disku nezáleží. Záleží na tom jaký vám bude vyhovovat. Všechny mají USB rozhraní (konektor přes který budete disk připojovat k PC) a tak záleží jen na tom jak velký (kolik dat) za vámi respektovanou cenu.
Na rozměrech záleží. Má to jeden prostý důvod- 3,5´´ disky nejdou napájet pouze přes usb, tedy jsou nejlevnější, ale musíš zapojovat ještě trafo do zásuvky, což může být u přenositelnosti problém
Jen doplním, že není zaručeno, že i externí HDD pouze na napájení z USB se chytne. Musel jsem zapojit USB přímo k desce a ne na čelní panel, jak by bylo pohodlné. Už bych koupil pouze s napajením ze sítě.
jo to zaručeno není, je to jen otázka kvality kabeláže. Mám několik USB kabelů o kterých vím že mi s externím diskem napájeným z USB nechodí. To samé platí o drátech které, přivádí USB z desky na čelní panel. Když se to všechno vychytá tak není problém. Mít externí HDD se zvlášť napájením je vopruz - velký a těžký a zdroj k tomu...
No spolehlivost je "dostačující". To znamená, že většinou šlape, ale nikdo vám nezaručí, že disk vydrží určitou dobu, když odejde v záruce, tak vám vymění disk, ale o data přijdete. To platí pro všechny výrobce a nedá se říct, že některý je výrazně lepší, než druhý. Pokud chcete ukládat nějaká citlivá data, tak je třeba si dělat několik záloh. Třeba na takový externí disk a ty nejnejdůležitější ještě pro jistotu uložit ještě na flash disk. Největší problém zálohování není to, že by bylo málo prostoru pro data, ale to, že člověk postupně přestane dělat zálohy a když disk třeba po 4 letech odejde, tak od poslední zálohy uplynulo už hodně času.
hmm. takže nikdo nezaručí že ten disk vydrží. Píšete že zalohovat. to se dělá jak. jsem v počítačích uplně mimo.
Prostě soubor s důležitými daty (mohou to být třeba i fotografie) přetáhnete na jiný disk a ten si odložíte stranou. Po čase přidáte další data a tak dál.
Při dnešní ceně paměťových karet není vůbec špatné mit zálohu na nich. Prostě nafocenou schovat, jako se to dělá s negativem. Na paměťovou kartu v ceně barevného filmu se vejde podstatně více fotek než na film. Spolehlivost paměťové karty je asi nejvyšší ze všech paměťových médií. Jen je dobré data z karty za nějaký čas ztáhnout do počítače, naformátovat a data nakopírovat zpět na kartu protože výrobci flash pamětí zaručují uchování dat kolem 10let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.