Táákže.. mam problém Když zapnu počítač, tak si po několika minutách sekne. Ale takovym způsobem, že s tim nejde nic dělat, jen restartovat tim čudlíkem na bedýnce. To seknutí je prostě úplnej zásek, že se nehýbe vůbec nic, ani kurzor myši, prostě nic. Všechno zůstane tak, jak to prostě v tu chvíli je. Počítač nepracuje. Kontrolka, která ukazuje jak maká prostě zůstane buď rozsvícená nebo zhasnutá, podle toho co zrovna dělala v momentě seknutí. Dřív se mi to stávalo tak jednou denně, dneska už to je fakt pár minut po zapnutí jak už jsem se zmiňoval. Taky se to občas jen restartuje, nezasekne. S největší pravděpodobností to neni softwarová chyba, i když bych chtěl, aby byla. Teplota procesoru je v pořádku, všechno je zapojené správně, nic neni zanešeno prachem. OS Windows XP, počítač je starý asi tři roky. Možná mi někdo bude chtít poradit, že je rozbitý HDD, graf. karta nebo procesor nebo co já vim .. to asi jo, ale jak teda zjistim co?
Tohle se na dálku špatně řeší. Příčin může být spousta. Zkus otestovat paměť programem MEMTEST86. Vyházej z PC všechno, co tam být nemusí (mechaniky, druhý disk, zvukovka, modem...) Pak testuj stabilitu. Pokud to bude dělat dál, nezbývá než si od někoho půjčit adekvátní komponeny a zase to otestovat. Když jsi zjišťoval teplotu procesoru, kolik má?
necronius
RE: spider Vyházel jsem vše nepotřebné a problém přetrvává. Tim programem to nemůžu otestovat, protože se už windows seknou dřív, než vůbec stačí úplně naběhnout. Takže sehnat, jak řikáš, adekvátní komponenty a vyzkoušet to postupně je jediné řešení asi. To bude chvíli trvat. Teplota procesoru se pohybuje kolem 34 stupňů. RE: maverick Projel jsem to několikrát a počítač je čistý bez havěti. Softwarovou chybu bych vyloučil už jen proto, že se to sekne někdy při úplnym začátku spouštění windows. .. oběma vám děkuju, já bych to zatim uzavřel dokud se mi nepovede vyzkoušet jiný procesor, disk atd.
Ještě nikdo mi neřekl že byl vadný procesor...to je šance 1:100 když už tak bude vadná deska...ale otestoval bych to tim memtestem páč je velká šance že je to pamětí- je to buď jako bootovačka na cd a nebo disketu
Paměť,disk,deska...možností je spousty...určitě bych začal tim memtestem+bych projel pc prográmkama na spyware,trojany,viry (no jistota je jistota a nikdy nevíš,ono když je jich moc...) pak bych se rozhodoval dále...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.