Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač svítí monitor jen bliká

Od: ron* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,mam problem když zapnu pc tak slyšim jak se v pc rozeběhne větrak,a pc normalně svítí ale monitor mi nechce naběhnout naběhne to většinou tak po 10 minutach.Monitor je v pořadku vyzkoušeno na jiných PC. A ten monitor naběhne až,když slyším z PC pípnutí-počítač pípne a naběhne monitor a vše je v pořadku.Toto mi děla i u vypínaní normalně vypnu pc, monitor se normal vypne ale PC běží dal,včera to trvalo asi 1 hodinu než se PC vypnul.

Nevíte co bys tim mohlo být docela mě to štve.

Předem dík za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

To, že PC svítí, znamená jedině to, že do něj jde proud. Začíná ale v podstatě pracovat až po pípnutí. Doporučuji v první řadě projít a domáčknout všechny spoje, kabely, karty na desce, paměti. Pokud to nepomůže, jít do biosu a podívat se na nastavení. Pokud to není špatný kontakt, tak to může dělat cokoli, grafická karta, paměti, deska.

killom*
hodnocení

0x

Doporučuji v tomto případě zkontrolovat grafickou kartu jako první. Zřejmě má PC integrovanou grafiku a vy máte svoji. Zkuste vyměnit grafiku třeba od kamaráda. Je možné, že ta vaše je vadná nebo nemá zapnuté přídavné napájení, a proto se deska přepne na integrovanou grafiku. Zkontrolujte taky ve správci zařízení, jestli ji tam máte a nepíše nějakou chybu a snad ještě jestli máte aktuální ovladače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]