Nejste přihlášen/a.
Zdravím , můžete mi poradit? Mám doma jeden stolní PC který občas používám. Šel v poho. Jenže ted najednou se zapne, načítá windowsy , nahodí plochu a po minutě modrá smrt a restartuje se. To dělá ten původní HDD co tam byl. Když tam dáme jiný disk s jinými widowsy tak ten nečte vůbec. Paměti jsme měnili, jiný zdroj zkoušeli, pořád to samé. Přeinstalovat windowsy nejde když se hned vypne, díky zrady, fakt netuším v čem je problém
Nejprve bych zjistil, proč počítač kolabuje. Vypni automatický restart : Pravým tlačítkem myši na Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému - Nastavení - a zde zruš zaškrtnutí u Selhání systému "Automaticky restartovat". Pak se comp po selhání nerestatartuje a budeš moci na modré obrazovce přečíst o co jde. (Nepíšeš jaký máš systém - toto je pro Win XP)
Jde to vypnout i u boot menu nebo jak to nazvat- mačkat F8 těsně předtím než začnou startovat windows a bude tam výběr (nouzový režim, normální atd) a mezi nima je i vypnutí autorestartu. Případně zkus zda najede nouzový režim.
Dále by mě zajímalo co to je že nejde nový disk
Díky zkusíme, ten nový disk, nevím jak to vysvětlit ale ten původní co tam byl najede, naskočí plocha, minuta a modrá smrt - restart. Když tam dáme jakýkoliv jiný disk s OS tak tam naskočí modrá smrt ještě než se vůbec začne načítat ty XP. Jinak to začalo dělat po nainstalování mafie 2 (která stejně tam nakonec nešla) , nevím zda by to mohlo mít vliv, ale to je asik blbost
No jiný disk ti tam půjde, ale ne se systémem instalovaným na jiném pc- to bez úprav nerozdýchá...
Nouzový řežim zkus, případně opravná instalace
tak jsem hodili reinstlaci systemu a zatim OK. Nicméně jsme nevěděli, že jiný disk s jinde instalovaným OS tam nejde, díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.