Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC se po minutě restartuje

Od: roboot* odpovědí: 8 změna:

Zdravím , můžete mi poradit? Mám doma jeden stolní PC který občas používám. Šel v poho. Jenže ted najednou se zapne, načítá windowsy , nahodí plochu a po minutě modrá smrt a restartuje se. To dělá ten původní HDD co tam byl. Když tam dáme jiný disk s jinými widowsy tak ten nečte vůbec. Paměti jsme měnili, jiný zdroj zkoušeli, pořád to samé. Přeinstalovat windowsy nejde když se hned vypne, díky zrady, fakt netuším v čem je problém

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Nejprve bych zjistil, proč počítač kolabuje. Vypni automatický restart : Pravým tlačítkem myši na Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Spuštění a zotavení systému - Nastavení - a zde zruš zaškrtnutí u Selhání systému "Automaticky restartovat". Pak se comp po selhání nerestatartuje a budeš moci na modré obrazovce přečíst o co jde. (Nepíšeš jaký máš systém - toto je pro Win XP)

roboot*
hodnocení

jj Win XP nicméně mám pocit jestli to vůbec stihnu zaškrtnout než se vypne :(

Jde to vypnout i u boot menu nebo jak to nazvat- mačkat F8 těsně předtím než začnou startovat windows a bude tam výběr (nouzový režim, normální atd) a mezi nima je i vypnutí autorestartu. Případně zkus zda najede nouzový režim.

Dále by mě zajímalo co to je že nejde nový disk

roboot*
hodnocení

Díky zkusíme, ten nový disk, nevím jak to vysvětlit ale ten původní co tam byl najede, naskočí plocha, minuta a modrá smrt - restart. Když tam dáme jakýkoliv jiný disk s OS tak tam naskočí modrá smrt ještě než se vůbec začne načítat ty XP. Jinak to začalo dělat po nainstalování mafie 2 (která stejně tam nakonec nešla) , nevím zda by to mohlo mít vliv, ale to je asik blbost :)

No jiný disk ti tam půjde, ale ne se systémem instalovaným na jiném pc- to bez úprav nerozdýchá...

Nouzový řežim zkus, případně opravná instalace

roboot*
hodnocení

tak jsem hodili reinstlaci systemu a zatim OK. Nicméně jsme nevěděli, že jiný disk s jinde instalovaným OS tam nejde, díky *dril*

Nejde z jednoho důvodu- při startu natahuje ovladače a jsou tam úplně jiné než máš ty a to pak záleží jak moc podobné, ale od win 2000 je to větší problém. Win 98 šel přehazovat bez problémů, jen se dodatečně odinstalovaly ovladače :) Tady musíš předem a doufat :)

lui*
hodnocení

0x

Jestli to má CD mechaniku tak zkus nabootovat z ní. Instalačka XPček je je bootovací. Pokud to spadne i tak, je závada v HW počítače. Pokud to poběží, je chyba na HD a je třeba potom zjistit jaká. Buď je vadný, nebo je poškozená instalace Win.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]