Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Poraďte jak a čím(myslím název kabelu a popřipadě jak jsou pojmenovány zdířky) propojím Pc a notas.Potřebuji Pc nechat přeinstalovat a myslel jsem vše oco nechci přijít(fotky,videa,filmy,atd) zkopírovat do notasu.Pc má XP a notas má W7 ULTIMATE.Díky
Takže propojíte to uplně stejně jako PC - PC. Pokud tomu nerozumíte a nemate kabely, stejně nic neuděláte. Já bych ten problém nerozebíral, protože jste ( velmi inteligentně na rozdíl od některých ) popsal problém proč tak chcete učinit. Takže pokud se jedná POUZE o zalohu dat, je nejjednodušší zpusob vzít jakýkoli externí dist, tedy třeba USB a data tam překopírovat. Pokud přeinstalováváte PC, je to ještě jednodušší, vložíte disk přímo do PC. Pokud budete dělat instalaci sám, tak to zvládnete, pokud vám to bude dělat známý, požádejte ho o zálohu dat. A do budoucna doporučuji PC rozdělit na menší oddíly ( píšu to laicky ), takže důležité data dávejte na druhý oddíl, a už nikdy o data při reinstalaci nepříjdete. Ale pořád platí, data si i přesto někam zálohujte.
Moc děkuji za vyčerpávající odpověď ale za 1.nemám tak velkou Flashku a 1500kč se mne nechce dávat když ji pak zas tak nevyužiji a za 2.myslel jsem že spousta těch souborů si v noot.nechám.Nevím ale myslím že kabel vyjde levněji než např.10GB Flash a využít krajní řešení a přepalovat to na Dvd nemohu neboť shodou okolností odešla vypalovačka.
Velké USB tedy flesku rozhodně nekupujte, je to předražené. USB externí dist 2.5 vyjde celkem levně, menší něco kolem 1000 korun. A věřte , že to časem využijete, už jen jako odkládací prostor na zálohy. Ale pokud nemáte, musíme najít jiné řešení. První co bych udělal, požádal bach kamarády, známé, co mají USB o zapůjčení. Stejně si ale myslím, že tahle investice se vyplatí, protože ztratit osobní fotky, videa a data, jsou velmi bolestivé ztráty. No propojit dva PC je a není jednoduché. V jednom dáte sdílet a ve druhém se na něj napojíte. Propojíte to obyčejným kabelem na internet. Teď jde ale o to JAK ho propojíte. Pokud máte switch je to jednoduché. Zapojíte je do zdířek, a PC se najdou. pokud je chcete zapojit přímo musíte použít křížený kabel na internet. Ale jak jsem si všiml, dnes už prodávají všechny kabely křížené, protože křížené fungují všude a vždy. Ale musíte to prostě umět najít to druhé PC. Je to jednoduché, ale musíte to opravdu umět. poslední variantou je - KOLIK dat potřebujete přenést? Pokud se jedna o řádově 20 GB , tak bych si nedělal násili, a 5x bych to překopíroval přes 4 GB flashku. Ale já bych na vašem místě opravdu zainvestoval do USB externího disku, třeba jen do 250 GB. Otazkou je zda někdo v okolí nemá na zapůjčení obyčejný disk do PC. Stačí možná i IDE disk, podle vaší desky. Většině lidí, kdo s PC a hardwerem dělají, se doma válí pár disku, co už nikam nepoužijí. 20-40 GB disky už mám jen jako podstavce pod květiny ( obrazně řečeno ), ale vám by udělali obrovskou zálohovací službu. Pokud nemáte peníze nazbyt, navštivte bazar s PC, všude se 20 GB HDD válejí a dají se koupit třeba za 100 korun .. opravdu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.