Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si Amd phenom 2x 555 a nelze vůbec spustit.Zůstane jen černá obrazovka.Je vsazen do desky Ga-m52s-s3p v.1
Přesně tak, jak napsal přispívatel přede mnou, vaše deska má verzi 1 a aby mohl váš procesor pracovat, potřebuje verzi BIOSU 2. Vývoj techniky jde rychle kupředu a vše se neustále inovuje. Vámi zakoupený procesor je pro socket AM3 a vy máte AM2, nainstalovaním nového biosu můžete váš procesor osadit a bude podle stránek výrobce fungovat.
Abyste si ověřil správnost této informace, navštivte prosím tuto stránku:
Je zde tabulka procesorů, jimiž lze vaše základní deska osadit. První tabulka shora je s verzí 1.0, kterou máte vy. Dolní tabulka je s verzí 2.0, kterou potřebujete.
Odtud si můžete stáhnout zdarma ovládač pro verzi 2.0:
Klikněte na download a pokud stahování nezačne automaticky zvolte "mirror Europe"a stáhněte si příslušný ovlýdač a nainstalujte.
Pokud vám to finanční situace dovoluje, vyberte si novou základní desku (např. soft-com.cz nebo lan-shop.cz zde jsem již nakupoval a vždy jsem byl spokojen, co se týče cen jsou na velmi dobré úrovni). Základní desky dnes nejsou drahé, dobrou základní desku z těchto e-shopů koupíte už do 2000 Kč. Pozor však, aby základní deska podporovala paměti, které máte k dispozici, tedy DDR2 příslušného typu.
K celkem dobrému procesoru by se hodily i rychlejší paměti, protože co z toho, že máte rychlý procesor, když máte pomalé paměti? Časem (třeba za rok) si je stejně koupíte, proto bych v rámci finančních možností uvažoval takhle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.