Nejste přihlášen/a.
Dobrý den v PC používám easy saver. Program mi spoří elektřinu. Píše kolik watů našetřil za jakou dobu. Myšleno tak, že kdyby ten program neběžel tak to co se ušetřilo by se projelo. Píše mi to například, že ušetřil 0,165 watů za 1hodinu. kolik korun jsem ušetřil? Dá se to nějak přepočíst na KWh? Protože kdyby se to přepočetlo na KWh tak byse dala vypočítat našetřené peníze.
Prosím nepište odpovědi typu to je program na nic...
0,165 wattů za jednu hodinu je 0,165 watthodin. To je 0,000165kWh. Kolik jsi ušetřil, Vlčáku, a kolik spotřebuje ten program tím, že běží? Tady asi, kamaráde, nezbohatneš...
... a stejně je to program na nic...
Program byl dodávaný se základní deskou. Je prý vyroben kvůli ochraně životního prostředí.
Foto zde
doplněno 08.11.10 06:47:power saving- kolik se již našetřilo.
Dynamic voltage- jsou tam tlačítka 1,2,3 to je 1-normal saving 2-větší uspora a 3- extrémní uspora energie.
dynamic frekvency- další uspora
cpu power- aktuální příkon
Takže pokud za hodinu ušetřím 0,200W počítač jede cca 18h to je 3,6W denně 0,200*18/1000(1000 jsou ty tři nuly)=0,0036KWh
Je to správně?
Kolik bere PC? Řekněme že 100W? Takže jestli dobře počítám 0,2 ze 100 = 0,2% úspory. Má to cenu?
doplněno 08.11.10 23:02:Ne. jen jsem chtěl, aby jsi se zamyslel. jestliže má počítač odběr asi 100W. A ukazuje ti to úsporu 0,2W, tak je to tak zanedbatelná úspora, že nemá cenu o ní hovořit. Jen to a nic jiného jsem chtěl naznačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.