Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Zítra mám prezentaci na téme, které mi není moc vlastní a chtěl bych Vás požádat o pomoc s několika věcmi. V prezentaci budu číst, že rozlišení obrazu je 1600x900 bodů, ale potřebuji vědět jak to přesně mám číst to (1600x900). Druhá věc je , že u ultrabooku, který budu prezentovat mám napsáno , že výpočetní výkon je zajištěn 2,9 GHz procesorem Intel Core i7- 3520M s pamětí 4 GB...to i7 znamená sedm jader? Poslední věc které nerozumím je 3520M...jak to mám číst, co znamená to M? Není to žádná odborná prezentace...jen na mě tohle téma vyšlo ve škole tak prosím o pomoc. Díky moc.
1600 krát 900 číst normálně
i7 je označení procesoru, tento typ je dvoujádrový, čtyřvláknový (stačí si o tom typu něco najít na netu).
3520M je prostě typové označení. Ptáš se na M, a co znamená 3520 víš?
doplněno 18.12.12 10:56:jo, a pamět 4 GB nemá procesor, jak to vyznělo z té věty, ale to je operační paměť.
Procesor má ještě 4 MB vyrovnávací paměti (cache)
Jak číst 1600x900? - šestnáctsetkrátdevětset nebo šestnáctsetnadevětset...
i7 neznamená 7 jader, ale ´třídu´ procesoru (architekturu...) - v tomto případě jde o dvoujádrový procesor s architekturou Ivy Bridge (dvě jádra, max. 4 vlákna), vyráběný 22 nm technologií - pro uživatele jde naprosto nedůležité údaje (více třeba na - ark.intel.com/... ), "3520M"má - pravděpodobně, i nějaký popisný význam - ale ber to prostě jako typové označení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.