Nejste přihlášen/a.
Ahoj . Včera večer sem vypl počítač .Dnes ráno sem ho zapl a nechtěl se načíst , tak sem ho resetl a oběvilo se mi možnosti : poslední známá konfigurace a spustit systém běžným spusobem poprve sem dal poslední známa konfigurace to se načetlo ale po nějaký době no a když se to sputilo tak je uplně pomalé PC . Nejde mi ani pustit hra a než se něco načte nebo jen přesunu ikonu na obrazovce s jednoho místa na druhé , hrozná doba Poradíte mi prosím jak ho dát do původního stavu?
Děkuji za rady
Nejspolehlivější řešení je přeinstalace systému.
Já bych zkusil počítač pročistit programem CCleaner a ještě bych spustil online skener Windows Live OneCare.
Otevřte tedy Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8) a zadejte tam tuto adresu pokud máte Windows XP nebo Windows 2000 → onecare.live.com/...; pokud máte Windows Vista nebo Windows 7 můžete zkusit zvláští verzi Windows Live OneCare určenou pro tyto systémy → onecare.live.com/... Udělejte kompletní kontrolu. Během této kontroly můžte dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy. Kontrolor zkotroluje počítač na přítomnost malware (viry, červi, atd.), vyčistí disk od různých zbyečný souborů (nemusíte se ničeho bát, o svá data nepřijdete), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače.
Až to vše uděláte, tak zjistíte, že to nepomohlo a bude následovat přeinstalace systému. Pokud ani přeinstalace nepomůže, tak je jasné, že se jedná o HW problém a budete se dlouho trápit s postupným měněním koponent a vylučovací metodou oživivat PC (začal bych výměnou HDD. Já bych se netrápil a rovnou bych přeistaloval a pak bych viděl jak na tom PC je.
To znamená, že mále měsíc starou instalaci. Tak to bych se asi rovnou věnoval dalším komponentám. Třeba paměti. Pokud máte několik modulů, tak bych nechal v PC jen jednu a zkusil bych, zda se to zlepšilo, pokud ne, tak vyměnit za další, (případně si odpovídající paměť půjčit) když ani to nepomůže tak je ještě na řadě základní deska.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.