Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mozilla Thurnerbird vs Gmail

Od: annas* odpovědí: 4 změna:

Můžete mně prosím poradit? Místo OE jsem si stáhla Mozillu Thurnerbird. Všechny údaje se automaticky převedly z Outlooku Express. Ostatní jsem nastavila podle pokynů k Mozille. Používám gmail i mail s doménou Volný. Internet mám totiž připojený přes Volného.

Jenže dopisy z gmailu dostávám do Mozilly 4x - 1 x do gmail přes POP, 1x do gmail přes IMAP, 1x do do Volného a 1x do archívu. Stále maily mažu. Nevím, jak zrušit nastavení gmailu přímo na internetu a přeposílání, aby pošta nechodila do Mozilly a zůstávala na strance gmailu. Já totiž gmail denně otvírám, protože používám i Google dokumenty a ostatní služby.

Jsem běžný uživatel, technické stránce zase tolik nerozumím. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje zkušenost:

Mám několik e-mailových adres. Všechny tyto adresy mi vybírá g-mail a Thunderbird mi z tohoto g-mailu stahuje poštu pomocí IMAP. Je to velmi výhodné, mám poštu k dispozici v PC pomocí poštovního programu a zároveň zůstává na serveru. Tím je k dispozici v terénu,i když nejsem doma u počítače. Chce to ale dobře nastavit Thunderbird podle pokynů Nápovědy g-mailu. Jsem naprosto spokojen, hlavně s antispamovou kontrolou gmailu.

hooonza
hodnocení

0x

Dobrý den, s ohledem na uživatelskou podporu je lépe navšívit fórun na stránkách forum.mozilla.cz/... . Problém bude zřejmě v tom, že máte vytvořeno příliš mnoho stejných účtů, každý z nich potom stahuje poštu. Pokud používáte Gmail přes IMAP (to je výhodnější), vymažte si POP3 účet pro Gmail - je to duplikace. V ostatním byste musela popsat podrobněji, co kde máte nastaveno, přeposílání na Volný bude zřejmě na webu Gmailu, v menu Nastavení/Přeposílání ...? Kde se tam bere ten archív, to netuší, musela byste to lépe přiblížit. H.

bena*
hodnocení

0x

Já zase upřednostňuji POP3 s nastaevním v poštovním programu, aby na serveru zanechal kopii zprávy. Poštu mám jak v počítači, ikdyž je odstřižen od internetu, tak i mimo počítač, pokud se do Hotmailu připojím. S Hotmailem jsem velmi spokojen, hlavně s antispamem a filtrem SmartScreen, který i umí detekovat infikované emaily, protože do Outlook Expressu mi žádný spam a viry nechodí a tak do něj nemusím doinstalovávat antispam. Seznam chrání ESET NOD32, ale občas nějaká infikovaná zpráva stejně došla. Ale každý děláme chyby, i programy :D Ale jinak by se to stávat nemělo, když tam mají reklamu velkou jako vrata, že emaily chrání ESET NOD32.

Ale to u IMAP mohu nastavit také, aby se pošta stáhla do PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]