Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolný restart PC

Od: johny0027 odpovědí: 9 změna:
Zdravím! Mám již delší dobu problémy s PC. Je to už sic starší kus, nicméně by měl fungovat relativně dobře a ono ejhle... Zničeho nic se restartuje a to třeba i jen při surfování. Pokud spustím nějakou hru (ať už v D3D, openGL či softwarově) tak se obvykle počase sekne taky (jak kdy, někdy 5 min někdy 30...), při surfování se seká např. při hraní flashových her...
Konfigurací je to Intel Celeron 950Mhz, grafika Geeforce MX440, 3 - 128 MB Ram Dimm, (sounblaster live, 80 disk, síťovka, ...) operační systém Win XP. Prověřil sem to antivirem i antispamem (Spywaredocktor, Spybot, NOD32..), Zkoušel sem přeházet paměti, dokonce je i jednu po druhé vyndat... Nepomohl ani reinstal. Tak už fakt nevim. Poradíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Paměti otestovat programem MEMTEST ( zive.cz/... vyházet všechny dočasně nepotřebné karty a zařízení a testovat stabilitu. V potaz připadá paměť, základní deska, zdroj, přehřívání PC, nestabilní ovladače. Pokud to jde, zapůjčit u někoho funkční hardware a testovat a zkoušet.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
A napíše to něco když se to sekne / restartuje? Problikne alespoň modrá obrazovka? Ve vlastnostech systému zakaž automatický restart a jukni co to ukázalo za chybu (pr. tl na tento počítač/vlastnosti/upřesnit/spuštění).
Kompík taktován neni?
Všeobecně nejčastěji může za restarty vadná paměť (tu jsi říkal že jsi ji zkoušel ale přesto bych zkusil ten memtest),může být v háji také zdroj či deska

danger
doplnit odpověď
hodnocení

0x
No mozna bych zkontroloval funkcnost vsech vetracku.Delalo mi to taky kdyz se mi to prehrivalo.Tzn otevrit case a zkontrolovat.
mr.gabber
Mám podobný ikdyž trochu menší problém, kliknul jsem na webu na tlačítko post a komp se resetnul to se mi nestalo už 3 roky, dost mě to vytočilo, zkusil jsem spybot a odstranil jsem havěť, může to být spywarem¨? dik
Ano může...stejně jako virem,trojanem,jinou SW chybou,hw chybou (paměť,deska...) a kliknutí byla náhoda...
Pokud to byla jenom náhoda (i když co je, že) tak si vypni v Můj počiítač - Vlastnosti - Advanced - Spuštění a zotavení (Settings) - Autamaticky restartovat. Při detekované chybě systému se pak Wokna samovolně nerestartují.
mr.gabber
dík za rady, zkusim
mr.gabberr
díky za radu, zkusim

xilas
doplnit odpověď
hodnocení

0x

pokud jsi zkousel jine pameti, tak bych zkusil jiny zdroj, pripadne se podival jestli treba nejsou na desce nafoukle kondiky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]