Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký antispyware

Od: alarm® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer mám na notebooku OS XP SP3.Používám antivir od microsoftu.Mám si k tomu doinstalovat ještě antispyware.Měl jsem windowse defendera ale ten mi nikdy nic nenašel,a navíc píšou že ten antivir má i antispyware tak jestli to má vůbec cenu.Děkuji vám

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

3x

Spybot Search & Destroy ;)

pravidelně ho aktualizovat a poušět.

fidonet*
hodnocení

1x

nemohu si už asi 5 let vynachválit Ad-Aware , je opravdu velmi dobrý ...

hodnocení

0x

Jelikož se nejedná přímo o viry, jejich přítomnost v PC zpravidla neodhalí přítomný antivir. K detekci a k vyčištění je třeba mít nainstalované speciální programy určené pro vyhledávání spyware tzv. Antispyware.
AntiSpyware vyhledává spyware na základě databáze, kterou aktualizuje výrobce, defender od Wind.je nespolehlivý tak jako free programy na odstranění spyware,já osobně jsem měl Ashampoo antispyware a měl jsem -alespon si myslím čistej komp,také mám v antiviru antispyware ale vždy je lepší mít ještě něco v záloze,pokud budeš hledat,tak jich najdeš spousty i s lic.klíčem

sondaw*
hodnocení

0x

SuperAntiSpyware - mám s ním daleko lepší zkušenost jak se Spybotem,který jsem používala dlouho, ale v poslední době se mi už nezdál tak dobrý, jako byl dřív, nenacházel mi už ani tracking cookies

bena*
hodnocení

0x

Já doporučuji běžnému uživateli buď Windows Defender nebo Spybot Search & Destroy.

Já používám Spyware Terminatora (asi nejlepší antispyware spolu se Spyware Doctorem). Ale Spyware Terminátor je dost složitý a běžný uživatel by si s tím mohl i zablokovat počítač.

Spyware Doctor je zase placený.

Ad-Aware jsem kdysi používal, ale od vydání verze 2007 se tak zprasil, že už bych ho asi nedoporučil.

Co se týče Super Antispyware, tak ten je velmi dobrý, ale ve verzi zdarma nemá rezidentní štít.

Pro běžného uživatele je asi nejlpeší ten Spybot, no.

kerio
hodnocení

0x

Advanced system care

bena*

Advanced SystemCare - no, to je takový spíš doplněk ke klasickému antispywaru.

Antispyware by měl kromě odstraňování spyware dokázat odstranit i adware, chránit internetový prohlížeč před tzv. únosy (změna domovské stránky, změna nastavení, přidání špatných stránek do oblíbených, atd.). Antispyware by měl být aktualizován minimálně 1× za týden a měl by i imunizovat alespoň internetový prohlížeč proti známým nákazám. Správný antispyware by měl mít i rezidentní štít, ale to není až zas tolik důležité, pokud denně kontrolujete celý počítač. Ideální je i ochrana před nebezpečnými cookies.

Spyware Terminator a Spybot Search & Search & Destroy vše toto splňuje.

Advanced SystemCare umí jen likvidovat spyware a adware a imunizovat prohlížeč (tzv. pasivní ochrana). ASC doporučuji spíš používat jako čističku disku a registru, než jako antispyware. Spíš jako doplněk k antispyware se hodí, ale plnohodnotný antispyware nenahradí.

Super Antispyware ve své free edici nemá rezidentní štít, ale myslím, že před únosy prohlížeč ochrání.

Windows Defender zase nemá kontrolu cookies.

Většina dnešních antivirů hlásá, že obsahuje antispyware. Tak umí spyware zlikvidovat, to jo, ale internetový prohlížeč před únosy neochrání, kontrolu cookies většinou nemají a systém nebo alespoň internetový prohlížeč neimunizují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]