Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Včera jsem kamošovi přeinstaloval notebook, nainstaloval jsem mu tam win 7 64bit a zobrazuej mu to pouze 2Giga Operační paměti a má tam 4. po aktualizaci a nainstalování všech driveru mu to stále zobrazuej jen 2giga. Nevíte jak by se to dalo vyřešit?
Děkuji za veškerou pomoc.
Koukni do BIOSu, jestli tam opravdu má 4GB - a jestli ji nemá alokovanou třeba pro grafiku - položky, které ´zabírají´ RAM mají v názvu "shadow", "cacheable"...
doplněno 05.03.13 15:32:Nevím, jaký BIOS tam přesně máš - ale koukej po Advanced BIOS, Memory. Každopádně je to pár obrazovek, do minuty to máš zkouklé.
BTW - předtím 4GB, nyní 2GB - je to ´divné´ - jakou velikost hlásí BIOS při startu počítače?
Zkus prohodit ramky a nebo vždy nechat 1ks. Bios nastavení a nebo určitě jsi nahrál 64bitovou verzi?
Ano určitě jsem nahrál 64bit verzi.
A předtím tam měl totožné operační systémy a jel normálně na čtyřech. Je možný že by si to bios přehodil sám?
Jak to v tom HPčkovím biosu najdu?
Děkuju
V záložce Systém ve Woknech je tedy 2GB místo 4GB. Je možný, že nahrál nějaký nový ovladače gragiky 1GB a ta si hned v BIOSu ukrojila podíl 2GB. Taky je klidně možný, že odešla pamět pokud tam má 2x2GB moduly a proto vyzkoušet prohození modulů a taky jen samostatně. Pokud tam má 4GB v modulu, tak to nic.
Dobrý den, zřejmě se jedná o poměrně častý problém u Win-7-64bit. Tento OS si rezervuje hodně RAM pro hardware. A pokud je RAM ze dvou modulů (a žádný není poškozen nebo povytažen), tak by mohlo pomoci toto - vyndat jeden modul RAM a spustit Win s 2GB RAM. Potom vypnout a vložit zpět modul RAM (a dobře zasunout). Opět spustit Win a (údajně) už si nebudou rezervovat tak velkou RAM pro hardware. Alespoň, tak praví Google. A stejný problém se má vyskytovat prý i u Win-8-64bit. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.