Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak šířit wifi signál

Od: raven® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se optat, zda-li existuje nějaké levné (cca do 1500,-) zařízení, které bych připojil třeba do USB a šířil bych síť wifi?

PC by byl normálně připojen k internetu kabelem teřba RJ-45.

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No buď šiř wifi tím, že si koupíš wifi router a do něj připojíš internet...a nebo koupíš usb, popřípadě PCI,PCI-ex kartu do pc a šířit budeš přes to. Zkus trochu rozepsat o co ti jde...wifi router je nejlepší

hodnocení

Mám pevný PC s netem v jednom pokoji a potřeboval bych se na net dostat i s notebookem od jinud :)

Díval jsem se na netu a myslel sem že ty wifi do usb jsou jenom přijímače :)

Wifi router do 650,- by byl super, díval jsem se teď na netu, ale nepíší tam jaký má wifi dosah. Dá se to z něčeho vyčíst abych se mohl podle toho orientovat?

Nejlépe přístupné je pro mě www.aukro.cz a nebo www.softcom.cz, pokud máte relativně dost času :) myslíte že by jste mi mohl nějaký doporučit :)

Děkuji

doplněno 27.10.10 15:00:

ještě doplňuji, že mám možnost jenom připojení netu přes RJ-45 ( je to ten větší, nejsem si jist číslem jestli 45 nebo 42 ) :)

Wifi router v tvé původní udané ceně bez problémů. Okolo 650 leda ty nejlevnější jako třeba TP-link, ale taky jsem ho nasazoval a běhá :) Dosah záleží na zdech a stropech ;) Ale pokud ti jde o normální byt nebo mezi pokojema tak pokud nemáš okolí enormě zarušené wifi signálem tak v pohodě. Taky záleží jaký máš net,podle toho wifi router, nebo adsl wifi router a nebo prop kabelovku wifi router a před něj připojit ten původní modem.

RJ-45 je klasika, jen adsl má občas telefoňácký

jirbar*

Pozor na to, jaké má podmínky poskytovatel internetu. Pro jistotu bych bral router který umí naklonovat jeho MAC adresu. Třeba TP-Link TL-WR543G

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]