Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zakázat spouštění programu při startu?

Od: aloisb® odpovědí: 18 změna:

Někde zde v diskuzi jsem našel příspěvek, kde byla rada, které programy lze při startu počítače zakázat, aby spuštění bylo rychlejší. Nebylo to pomocí CCleaneru, ale něco se napsalo na příkazový řádek (to si právě nepamatuji a nenapsal jsem si to). Ten někdo tam radil, že je možno zakázat spuštění Centra zabezpečení systému Winows (mám Visty), že je to zbytečné. Nyní mám na liště stále výstrahu (červenou pavézku s křížkem). Když jsem zkoušel toto centrum opět spustit, tak to píše, že to nelze. Prosím o radu, jak se dostat do toho okna na deaktivaci a aktivaci programů při startu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

napiš MsConfig

záložka "po spuštění" myslím :)

hodnocení

Tak jsem tam povolil, co šlo a stejně to stále píše, že tuto službu nelze spustit! Nevím, co dále dělat.

bohužel já ti více neporadím :(

až nebudeš vědět jak jinak, a jestli je to pro tebe opravdu důležité, tak přeinstalace. Ale to jako poslední možnost.

Nebo mě napadá zkusit pustit PC v nouzovém režimu, nevím jestli by to pomohlo, třeba jo a nebo zjistit jaký soubor to spouští a spustit ho ručně v PC.

Možná to jsou blbosti, ale takhle bych postupoval já :)

sirtonic*

Zdravim,

co presne potrebujete?

prikazem msconfig se zakazuji procesy po spusteni pc. Nic vic, nic min.

Upresnete vas pozadavek.

sondaw*
hodnocení

1x

Centrum zabezpečení nelze spustit z Ovládacích panelů nebo z lišty? Jakou chybu ti to přesně napíše, když chceš Centrum spustit?

Centrum, podle mne, nezrušíš z programů spouštěných při startu, zobrazuje se ti výstraha, upozornění Centra a zakázat tato upozornění musíš právě z Centrumu zabezpečení

Zkoušels obnovení systému?

Ještě můžeš zkusit spuštění Start>Spustit>msconfig ale ne programy po spuštění, ale Nástroje

Jak zakázat spouštění programu při startu?
hodnocení

Když to v těch nástrojích otevřu, tak se mi to centrum objeví a když stisknu tlačítko spustit, tak to napíše, že službu nelze spustit. A píše to stejně ať to centrum otevřu odkudkoliv.

sondaw*

Klikni pravým myšítkem na Počítač>Spravovat>Služby a aplikace>Služby>najdi Centrum zabezpečení>opět pravý klik a Vlastnosti>Spustit automaticky (zpožděné spuštění)

hodnocení

BINGO! Tak jsem to udělal a pavézka s křížkem zmizela.Moc děkuji za dobrou radu. Jen ještě otázka pro zřejmě znalce : Je dobré mít toto centrum zabezpečení systému Windows Vista spuštěno?

sondaw*

Moc otázce nerozumím, Centrum "běží" na pozadí a upozorní uživatele, že je např. vypnutý antivirus, špatně nastavená brána firewall a pod. Doporučuji nechat zapnuto

hodnocení

0x

Používám k čištění nejen Ccleaner, ale taky Advanced System Care má hodně volitelných nástrojů // cesta: utility - nástroje pro správce - Správa spouštění. Velmi přehledné - jako pro děti.

Advanced System Care mi ještě nikdy nic nepoškodil - doporučuji.

markoo*
Zase ty čističe pro lamy…
Zkus si odpovědět, proč ty aplikace v PC chceš. Jestli není lepší než odstraňovače bordelu (občas zvláštně pracující) jeho vzniku předcházet. Budeš-li se k svému systému chovat slušně a zodpovědně, takové aplikace nepotřebuješ. A smazat tempy a cookies dovede i sám operační systém, bez externích utilit.
Ono se totiž stává, že tyhle zázračné aplikace vyčistí PC tak, že následuje kompletní reinstalace všeho (zda vinou ne 100% pozorného uživatele či aplikace samotné, neřeším).
Všem kombajnům, všeumělům (jako advanced system care, ccleaner, tuneup) se vyhýbám. To že nabízí všechny nemyslitelné funkce na jedno tlačítko (a žádnou z nich pořádně) mě jen odrazuje, že obvykle ani neukazují co vlastně dělají je důvod, abych nic takového neinstaloval. A kolik postižených se pak s nefunkčními windows (díky podobným sw) obrací na různá fóra, je už jen smutný výsledek.Nejúčinnější obranou na netu pořád zůstává omezený účet a rozum.
sondaw*

Tak docela s tebou nesouhlasím, CCleaner klidně doporučím, používám ho několik let, čistím PC denně, max ob den po práci a ještě se mi za celou tu dobu nestalo, aby smazal něco důležitého. Při čištění registru tímto programem udělám zálohu, kterou nabídne, a kterou obnovím registr do předchozího stavu (vyzkoušeno)

Kdybych měla ručně hledat všechno, co mi CCleaner nabídne k vyčištění, strávím u PC "mládí"

Utility jako TuneUp a pod. mám vyzkoušené a ty opravdu začátečníkům nedoporučuji, jen jsem je vyzkoušela a odinstalovala a těmito utilitami může začátečník opravdu udělat víc škod jak užitku

markoo*
CCleaner čistění registrů jeho pomocí může je ten, kdo ví bezpečně co maže. NELZE POUZE STISKNOUT TLAČÍTKO MAZAT! Provádět při každém mazání zálohu registru je NESMYSL. Doporučuji raději zasahování do registru nepoužívat bez potřebných znalostí. První část t.j. mazaní nadbytečných souborů typů .temp a .log v první volbě je i pro začátečníka bez rizika. Všechny programy pro čistění registru jsou si podobné - vyžadují určité znalosti a nabízejí volby, které je nutné řešit. Program, který to provede automaticky a obejde myšlení neexistuje. Je to proto, že registr je velice interaktívní a někdo musí rozhodnout co tam nepatří - ten někdo je uživatel. Já osobně čistím registr ručně t.j. pomocí regedit.exe.
sondaw*

Nejsem žádný začátečník, ale ze začáítku jsem koukala co všechno mažu, posléze už jen namátkou - mám systémový bod obnovení, mám zálohu systému i vyexportovaný celý registr (to zvládne i naprostý začátečník), mám možnost se tedy vrátit do předchozího stavu počítače.

Registr opravuji s CCleanerem tak 1x měsíčně, denní čištění bylo myšleno čištění PC (bez oprav registru), asi jsem to napsala nešťastně. U oprav registru klidně zmáčknu to tlačítko Opravit - mám udělanou zálohu, kterou mi předtím nabídl (mám vyzkoušeno, že to funguje). Záloha je ve formátu registrační položky, stačí ji tedy jen spustit a potvrdit (opět zvládne i začátečník)

Nepreferuji, aby uživatelé automaticky používali programy a nechali je dělat vše auto, ale zde se opravdu nebojím program doporučit. Pokud uživatel má body obnovy a před opravou registru udělá zálohu, myslím se není čeho bát.

Program používám jistě 5 let a za celou dobu se mi nestalo, že by něco nefungovalo.

Píši jen svoje zkušenosti, neradím nic "jedna paní povídala", navíc tvoje postupy - mazat vše ručně a navíc i v registru, to tedy začátečníkovi nedoporučuji v žádném případě

markoo*
Já vím,že nedoporučuješ!Tak musíš být i objektivní,co v tom slavném CCleaner (kdo nikdo nedoporučuje jako i já) nastavit pro běžného uživatele.Pochopil jsem to tak,že nejsi racionální běžný uživatel domácího PC,tak proč takovou čistku denně nebo obden děláš? :)
sondaw*

Proč dělám denní údržbu? Z jednoduchého důvodu, jsem na netu denně 12 a více hodin, instaluji a odinstalovávám programy, protože testuji překlady do češtiny, pracuji s obrázky, videem...Po práci si jistě také vyčistíš a uklidíš binec, který se ti během tvé činnosti nashromáždil a tak si uklidím PC i já

A nastavení CCleaneru? Jednak je na netu k dohledání návod v češtině, jednak začátečníkovi, který se s prací na PC teprve seznamuje, stačí ponechat ze začátku nastavení, které je po instalaci a čistit PC podle potřeby (zpomalení PC ap), stačí ze začátku 1x měsíčně nebo 1x za 14 dní podle toho, co na PC dělá

bena*

CCleaner je naopak velmi dobrý čistič se kterým i snad ten sebevětší moula nic nezkazí.

Jinak na čištění počítače je podle mého názoru ideální Windows Live OneCare, který už uživatelům doporučuji víc, než CCleaner. Windows Live OneCare je velmi jednoduchý a není na něm nic, co by se mohlo zkazit.

Advanced SystemCare taky není špatný, ale ten už je pro zkušenější a tovární nastavení se musí trošku pozměnit, aby neudělal v systému paseku.

Já se Sondaw naprosto souhlasím a dávám bodíčky ;s)

sondaw*

Děkuji za bodík, trochu mne vyprovokoval názor, že CCleaner je pro lamy, které s ním rozhodí tak akorát systém a potom se poradny hemží dotazy, co s tím. Zároveň jedním dechem dotyčný napíše, že čistí vše a to i vč. registru ručně - což je pro laika nebo začátečníka mnohem větší riziko, než když použije CCleaner (nebo podobný program)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]