Nejste přihlášen/a.
Mám prázdnou barevnou cartridge, tiskárne nejede ani po zadání černobílého tisku. Má to tak být nebo je problém i v něčem jiném?
Mám Canon MP540 a je to také tak.Bez barevných inkoustů nejde černý tisk. A navíc jsem si všim,že ubývají mírně barevné ink.i při černobílém tisku.
Teoreticky by černobílý tisk měl fungovat i s prázdnou barevnou patronou. Projděte si pozorně nastavení ovladače, u některých tiskáren je jedna nenápadná volba - Jen černobílý inkoust ... nebo tak nějak, která řekne tiskárně, že v žádném případě nemá požít barevnou patronu.
Teoreticky možná... Praxe zrovna u té canonky je opravdu jiná. Tisknu větší množství černobíle, najednou prásk : Došla barva . Kouknu jaká. A ona červená
. A tu vyčůranou tiskárnu nijak neoblbneš.
Protože jsem potřebovala tisknout dál a náhradní červenou jsem neměla, tak jsem tam dala zelenou
. Netiskla a ješte mi napsala, že jsem
a ať si dojdu na oční, že prej jsem barvoslepá
Mám stejný problém s tiskárnou EPSON - tisk je dražší než celá tiskárna! Stačí vytisknout jen pár stránek barevných a pár černobílých a už to na mě řve, že nemůže tisknout a ať si koukám koupit novou náplň! Samozřejmě, že celá sada - 4ks - stojí přes 1000,-Kč! ŠÍLENCI!
Je to jak dřív u foťáků, člověk si hodně rozmyslel, než udělal nějakou fotku. Dnes s digitálem je to sranda, ale u tiskáren to zatím neplatí! Nechápu, proč potřebuje barevnou náplň na černobílý tisk! Zase úmysl, jak z nás tahat peníze.
asto. U nás se dá koupit sada (4 ks) pro Epson za 250 Kč. Není to oroginál, ale vydrží stejně dlouho a na kvalitě tisku to není vidět.
A kde se to dá koupit? Zatím jsem našla jen kompatibilní 4ks za 450Kč - oproti originálu za 1200Kč - to je rozdíl ne? Navíc mi bylo řečeno, že i jen při zapnutí tiskárny se už spotřebovává barva!
Mám HP a Pixmu a obě tisknou i ČB, hlášku o prázdné kartridži ignoruji. Zabývat se jí byla chyba, není třeba všemu věřit. Napřed jsem tam dal vodu. Ale je někde návod na intu jak tiskárnu oblbnout, že si myslí, že B je plná, dělají se propoje. + jen tisk černě. Hledat na konkrétních poradnách.
Ignorovat hlášku nejde u každé tiskárny - blokne se a je to. Pokud existuje způsob jak tuto blokaci přeskočit, tak je to nejlepší způsob jak si na prázdné barvě oddělat trysky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.