Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barevná cartridge je prázná, netiskne ani ČB

Od: katka* odpovědí: 17 změna:

Mám prázdnou barevnou cartridge, tiskárne nejede ani po zadání černobílého tisku. Má to tak být nebo je problém i v něčem jiném?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

0x

Některé tiskárny vyžadují všechny barvy pro tisk černě.;)

michalkolesa*
hodnocení

0x

Co máte za tiskárnu?

katka*
hodnocení

hp OfficeJet Pro 1150C

kato*
hodnocení

0x

Mám Canon MP540 a je to také tak.Bez barevných inkoustů nejde černý tisk. A navíc jsem si všim,že ubývají mírně barevné ink.i při černobílém tisku.

alf*

canon to je šmejd, stěžoval jsem si u nich, že náklady na pár čb stránek jsou cca 1300 korun a odpověděli mi, že to tak je, že si to při každém zapnutí trochu barwvných vezme na zarovnání.

paaja*
hodnocení

0x

Teoreticky by černobílý tisk měl fungovat i s prázdnou barevnou patronou. Projděte si pozorně nastavení ovladače, u některých tiskáren je jedna nenápadná volba - Jen černobílý inkoust ... nebo tak nějak, která řekne tiskárně, že v žádném případě nemá požít barevnou patronu.

sebod*

Teoreticky možná... Praxe zrovna u té canonky je opravdu jiná. Tisknu větší množství černobíle, najednou prásk : Došla barva *cert*. Kouknu jaká. A ona červená *zed*. A tu vyčůranou tiskárnu nijak neoblbneš. *nevi* Protože jsem potřebovala tisknout dál a náhradní červenou jsem neměla, tak jsem tam dala zelenou*hi*. Netiskla a ješte mi napsala, že jsem *bzum* a ať si dojdu na oční, že prej jsem barvoslepá*bum*

asta*

Mám stejný problém s tiskárnou EPSON - tisk je dražší než celá tiskárna! *bum* Stačí vytisknout jen pár stránek barevných a pár černobílých a už to na mě řve, že nemůže tisknout a ať si koukám koupit novou náplň! Samozřejmě, že celá sada - 4ks - stojí přes 1000,-Kč! ŠÍLENCI! *bzum* Je to jak dřív u foťáků, člověk si hodně rozmyslel, než udělal nějakou fotku. Dnes s digitálem je to sranda, ale u tiskáren to zatím neplatí! Nechápu, proč potřebuje barevnou náplň na černobílý tisk! Zase úmysl, jak z nás tahat peníze.

sebod*

asto. U nás se dá koupit sada (4 ks) pro Epson za 250 Kč. Není to oroginál, ale vydrží stejně dlouho a na kvalitě tisku to není vidět.

asta*

A kde se to dá koupit? Zatím jsem našla jen kompatibilní 4ks za 450Kč - oproti originálu za 1200Kč - to je rozdíl ne? ;)Navíc mi bylo řečeno, že i jen při zapnutí tiskárny se už spotřebovává barva! *bzum*

sebod*

Asta. Hořice v Podkrkonoší

asta*

Škoda, to mám trochu z rukyyyyyy,... *bezim*

hodnocení

0x

Mám HP F 380, taky mě došla barevná kazeta, nechtělo to tisknout. Správce poče je na Kubě, tak jsem omylem zapnul tiskárnu bez barevné kartr... a ono to tiskne, když jí tam vložím, hlásí chybu!-

ladinpraha*
hodnocení

0x

Některé tiskárny mají v nastavení možnost nastavit IGNOROVAT PRÁZDNÉ CARTRIDGE.

buss
hodnocení

0x

Mám HP a Pixmu a obě tisknou i ČB, hlášku o prázdné kartridži ignoruji. Zabývat se jí byla chyba, není třeba všemu věřit. Napřed jsem tam dal vodu. Ale je někde návod na intu jak tiskárnu oblbnout, že si myslí, že B je plná, dělají se propoje. + jen tisk černě. Hledat na konkrétních poradnách.

hodnocení

0x

Ignorovat hlášku nejde u každé tiskárny - blokne se a je to. Pokud existuje způsob jak tuto blokaci přeskočit, tak je to nejlepší způsob jak si na prázdné barvě oddělat trysky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]