Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit z pevného disku soubory

Od: zakusek* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu. Mám skoro plný disk v pc. Myslela jsem,když smažu nahrané filmy,muziku a fotky,že se místo uvolní a nic. Co mám dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ještě smazat koš. y filmy jsou nejspíš v něm a disk tak stále blokují.

bena*
hodnocení

0x

Jak velký je ten disk?

Filmy, obrázky a hudbu vypalte na CDéčka nebo DVDéčka. Ostatní dokumenty také uložte na flashdisk nebo vypalte na nějaký nosič.

Dále, odinstalujte programy, které nepoužíváte a přes Internet Explorer (nejlépe verze 8) spusťte online program WIndows Live OneCare → onecare.live.com/... Windows Live OneCare vyčistí počítač od zbytečných souborů, defragmentuje disk a zkontroluje počítač na přítomnost virů.

Další, co by nebylo na škodu, je kliknout na disk pravým tlačítkem myši v okně Tento počtač, zvolit Vlastnosti a kliknout na Komprimovat jednotku a tak šetřik místo na disku (viz obrázek ↓).

Jak odstranit z pevného disku soubory
re*

A co mám udělat ted když to chci zkontrolovat?

Jak odstranit z pevného disku soubory #2
troja*

Odinstalovat takový program, který se hádá s PC. Zkusit jen CCleaner, ten, pokud je správně nastavený vysype koš i vše co bylo naposledy prohlíženo (Start > Dokumenty - bez obav, dokumenty nesmaže - jenom jejich rychlé volání).

Nejlépe přidat ještě jeden disk do PC (nejlépe 500GB jednoplotnový, n.př. alza.cz/... ), který má poměrně rychlý přístup a zlevnil.

bena*

Hm, nevím. Něco musí blokovbat instalaci. V tom případě místo Windows Live OneCare nainstalujte CCleaner a projeďte s ním počítač i registry. Jako defragmentátor by stačil ten z Windowsu, pokud ovšem chcete něco kvalitnějšího, zkuste Defragler nebo IOBit Smart Defrag.

doplněno 24.10.10 08:59:

A ještě něco - jaký internetový prohlížeč jste použil na Windows Live OneCare?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]