Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje mi písmenko J

Od: pu® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, rádcové. Možná jste si toho všimli, někde mi v odpovědích vypadává "j". Tato klávesa mi přestala dobře fungovat :( Původně jsem myslela, že je to drobinka *hi* (to se mi stává, no :D ), ale asi že ne. Je to klávesa pod ukazovákem pravé ruky, takže se na ni dá docela lehce přitlačit, ale když na to nemyslím, nezobrazí se. Lze s tím něco dělat? Ntbk je starý a nemá smysl ho posílat do servisu a nechávat za větší peníze, než je jeho hodnota, opravovat. K práci potřebuji word, slovník a internet, k čemuž mi zatím tento "stroj" stačí, a tak se mi nechce kupovat nový, ale to písmenko by to chtělo...

Lze tedy nějak třeba klávesu "vytáhnout", očistit a vrátit? Není nějaký fígl, třeba čím pod klávesou pročistit kontakty nebo tak něco... nevím, prostě nějaký fígl, jak ji zase zfunkčnit, aby fungovala, jak má... Díky moc a hezký den, Pů *slunce*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Opravit takovou závadu je legrace, ne v servisu, tam by vyměnli celou klávesnici a napočítaly si nehorázné peníze. Ještě je jedna možnost - podívat se na Aukro, tam se dá sehnat mnoho dílů na notebooky a nechat si to někým šikovným vyměnit.

doplněno 21.10.10 16:37:

Jinak je potřeba klávesnici vymontovat rozebrat a vyčistit, pro zručného kutila není problém. Kolegovi nechodilo několik písmen, dle mé rady rozchodil všechna.

pepane*
hodnocení

0x

;)Koupit si za 80kč novou klávesnici a připojit si jí.:D

doplněno 21.10.10 22:08:

*fn*

marenka*
hodnocení

0x

Pů, co máš přesně za noťas?

pu®
hodnocení

Ďjééé, moc díky za odpovědi!

Tak papko, já jsem právě zvyklá na klávesnici z noťasu. Náhradní klávesnici dokonce už mám! Jenže mně se na ní ty prstíky prostě "zasekávaj", moc vysoký klapky.. *nevi*

Bmbx, fakt to je taková legrace? No a neporadil byste mi? Já bych to asi zkusila. Jak říkám, velké peníze už do stroje rvát nechci, ale ta klávesnice mě živí, takže by se to šiklo.. ;)

Mařenko, ani se neptej...šunka typu *ee* : Acer TravelMate, rok výroby asi před sto lety. *hi*

doplněno 21.10.10 21:53:

Ještě pro bmbx: Jakože "rozmontovat a vyčistit", to je právě to, co nevím, jak udělat...ale jestli je to tak snadné, popsal byste mi ty kroky? Zas tak nezručná nejsem... *nevi* (Papka se zdrží komentáře *afro* )

největší oříšek bývá přijít na to jak začít, co první na notebooku odmontovat, aby se odkryly další šroubky. Dá se vypátrat na netu, hodně návodů bývá v podobě videa na you tube. Pokud se dostanete pod nějaký horní kryt tak tam bývají šroubky, které drží klávesnici, klávesnice pak bývá připojena plochým tenkým přívodem k motherboardu počítače. Po odpojení je nutno rozebrat k klávesnici, která většinou obsahuje dvě fólie s pokovenými cestičkami. Ty folie je potřeba očistit. Nejlépe vodou se saponátem a pak nechat důkladně osušit před znovusmontováním.

pu®
hodnocení

*uf* Mno, tak jako nejsložitěji to nezní, nejjednodušeji také ne... Ale asi se o to za dohledu svého zkušenějšího kamaráda ajťáka pokusím...on totiž je to kamarád dobrej v SWm ale v HW moc ne, tak uvidím, jestli si mě veme na triko :)

Papko, nedurdi se, už jsi velká holka *pusa*

doplněno 21.10.10 22:39:

Jo a samozřejmě děkuju, bmbx! Bych zapomněla, já hlava dubová *bzum*

marenka*

Pů, hele co jsem našla, mělo by ti to jít jen přes šroubky. *sok*

Já mám u Acer TM klávesnici přišroubovanou několika šroubky ze spodu NTB , jsou myslím označené "KB". Po jejich odšroubování jde klávesnice lehce vyjmout , ale jak dál to bohužel nevím. Dál jsem se reději nepouštěl

forum.zive.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]