Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám problem z prohlížečem internet explorem nabíha strašně pomalu mám antivir Microsoft Security Essentials a ten žadnej vyr nenašel než naběhne inetrnet exploler treva to strašně dlouho mám počitač 1gb Ram ddr2 3 . 2 procesor to by melo stacit na internet nevite nekdo co stim? dekuji za odpovedi hezky večer
Proskenovat antivirem, pak doporučuji Malwarebytes Anti-Malware techspot.com/... . Pročistit registry Ccleanerem. Pokud jste připojen pře Wi-Fi, přes příkazový řádek vyzkoušet kvalitu připojení přikazem tracert a ping.
Mám stejný problém.Zkoušel jsem už všechno možné, hlavně odinstalovat různé toolbary, které se tam nacpou s některými programy ( ne vždy se dá jejich instalace zrušit). Nic nepomohlo, IE nabíhal rychleji jen těsně po reinstalaci systému. Takže jsem se na to vybod, používám už několik let Operu a je po problému.
Jakou verzi používáte? Já bych si tipnul, že tam máte nějaký toolbar či nějaký doplněk, který prohlížeč zbržďuje.
Takže podíváme se na to přes HijackThis.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a emailem mi odešlete na freeware@okamzite.eu. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Jinak jsem tu četl články typu přejděte na jiný prohlížeč. Většina lidí stále věří těm polopravdám, mýtům a omylům o Internet Exploreru.
Takovým nejznámějším mýtem je, že Internet Explorer není příliš bezpečný.
Skutečnost jest taková, že nezávislé testy ukazují, že Internet Explorer 8 zabránil přes miliardě pokusů o stažení malware (viry, atd.). To je o 2,9 víc než Firefox a 5 víc než Google Chrome.
Další velmi známý mýtus je, že Internet Explorer je pomalejší než ostatní.
Ano, ale běžný uživatel ten rozdíl nepocítí, maximálně jen při vyšší zátěži. Spousta uživatelů a zastánců Firefoxu a Google Chromu se ráda drží stránky s miniaturním měřítkem s nároky na načítání, aby změřili rychlost prohlížeče. Ve většině případů jsou tyto rozdíly patrné až při zobrazení zpomaleného záznamu a nepředstavují příklady ze skutečného světa. Jak říkám - běžný uživatel to ani nepostřehne.
Další mýtus je, že Firefox je bohatší než Internet Explorer.
Skutečnost je taková, že Internet Explorer 8 obsahuje mnohem víc funkcí než jiné prohlížeče a tyto funkce jsou zde od okamžiku, kdy prohlížeč nainstalujete. Internet Explorer 8 nabízí prakticky všechny funkce jako nejznámější doplňky Firefoxu.
Ono většina lidí srovnává starší verze Internet Exploreru (zejména verzi 6) s nejnovějšími verzemi konkurenčních prohlížečů (například Google Chrome nebo Firefox).
Bene, možná máš s IE i pravdu, mám ho v PC taky, ale i když jsem se snažila, nikdy jsem si na něj prostě nezvykla. U FF mám Fast Dial, který netuším, jestli vůbec IE podporuje a bez něj jsem jak bez ruky. S FF nemám nejmenší problém a tak teď otevřu IE vyloženě jen v případě, že potřebuji najít něco v nastavení pro některého z uživatelů.
Který z obou prohlížečů nabíhá rychleji asi zcela objektivně neřeknu ani já, ale po kliknutí na jakoukoliv nastavenou stránku ve Fast Dial se mi vzápětí okno stránky otevře, u IE se mi přece jen zdá, že to trvá poněkud déle. Nebylo by to nic zásadního, jde o sekundy, zásadní je právě ten zvyk. FF mi naprosto vyhovuje a na IE bych už nepřešla, mám přes MozBackup zálohu kompletního nastavení FF vč. všech záložek a doplňků, dvěma kliky si všechno obnovím do předchozího stavu, ale pravdou je, že čím vyšší verze FF, tím mám už jen minimální potřebu tuto zálohu použít.
Také co se bezpečnosti týká, nemám s FF problém, navíc pokud bych stahovala šmejda, vždycky mne upozorní antivir, stejně tak, pokud otevírám potencionálně nebezpečnou stránku, upozorní mne oba - FF i antivir. Myslím je to jen o tom, co a jak si člověk nastaví a jak na upozornění potom reaguje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.