Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na disku není dosk místa i když je.

Od: maka* odpovědí: 8 změna:

tohle mě totálně vytáčí velikost na kartě 8GB velikost souboru který chci vložit 4,5GB a stálé hlásí chybu že nemám na disku dost místa. Už jsem i formátoval.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
hodnocení

3x

Tipl bych si, ze tu kartu mate zformatovanou na fat32. Tam je opravdu maximalni velikost souboru kolem 4GB - prevedte na souborovy system NTFS a vse bude v poradku

maka*
hodnocení

děkuji, ale v čem formátovat v jakém programu když windouws nabízí jen fat32?

raduz*

v prikazovem radku pouzijte prikaz:

CONVERT svazek /FS:NTFS kde svazek je pismeno karty, zepta se to tusim na nazev disku (karty) - zadejte (zjistite pres ikonu tento pocitac)

ladinpraha*
hodnocení

0x

A nemáš náhodou fake kartu, která má sice označení 8GB, ale ve skutečnosti umí pracovat jenom s polovinou kapacity. Vím, že se tu taková karty a flešky prodávají.

maka*
hodnocení

ne tím to nebude karta je od bobrého prodejce a já jí používám na ostatní soubory největší velikost souboru jsem měl zatím 1.2GB a ten mi tam šel tak é nahrát

lordslayer*
hodnocení

0x

A co mate za Windows, ze Vam to nenabizi format NTFS? Mam za to, ze Windows XP a vyzsi systemy to umi.

bena*

Proč nenabízí NTFS? Ve výchozím nastavení systému Windows XP a vyšších jsou flešky, paměťovky, atp. nastavené pro Rychlé odebrání. A NTFS rychlé odebrání nepodporuje, proto jej Windows nabízí. Stačí kliknout na výměnný disk pravým tl. myši a zvolit Vlastnosti. Pak postupuje podle obrázku níže ↓ Ale dejte pozor! Když takto budete flešku, atp. používat, vždy odebírat pomocí Bezpečně odebrat hardware (ikonka u hodin). Jinak hrozí ztráta některých dat.

doplněno 20.10.10 07:17:

A ještě něco - NTFS umí přečíst jen Windows rodiny NT! Windows 95/98/ME to také umí, ale musí se nainstalovat speciální program. Také s NTFS neumí MP3/MP4 přehrávače, satelity, DVD/BD přehrávače, fotoaparáty, kamery, atp.

Z FAT16, FAT32, exFAT lze převést disk na NTFS, ale zpět to nefunguje (z NTFS na FAT16, FAT32, exFAT).

Na disku není dosk místa i když je.

rosi*
hodnocení

0x

stačí spustit SCANDISK a bude vše v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]