Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím o sdělení, jaká konfigurace je nejlepší, respektive jaké programy jsou podle vašich zkušeností nejspolehlivější.
Jedná se mi o kaplexní zabezpečení PC, firewall, antivir, malware apod.
Díky moc.
Dobrý den.
Tady záleží jaký máte operační systém. Pokud máte Windows7 tak doporučuji zapnout firewall ve windows a bohatě stačí antivir od microsoftu : microsoft security essentials. Toto je vlastní zkušenost. Pokud vlastníte router tak zapnout firewall v routeru.
Toto platí i pro windows vista.
Pokud máte windows xp tak firewall COMODO a antivir opět MSE.
Ale jak se říká, nejlepší antivir je vlastní hlava.
Windows 7 má téměř stejný firewall jako Windows XP a Vista. To znamená že velmi mizerný. Antivir od Microsoftu je podle mého názoru vynikající stejně jako avast!.
Comodo bych běžnému uživateli moc nedoporučoval - podle mého názoru je pro běžného uživatele složité.
Jinak Comodo je podle mě asi nejlepší firewall, ale já jsem věrný "starému plzeňskému Keriu" .
Musíš zkoušet, protože když ti zde odpoví 100 lidí a každý bude mít jiné zkušenosti, najdeš zde 100 rad na "nejlepší" zabezpečení počítače. Podle mne ne právě nejchytřejší dotaz
Každýmu vyovuje něco jiného, každý má s něčím jiným zkušenosti.
Pokud nechcete utrácet za zabezpečení, zkuste jeden z následujících programů
Antivir - avast! Free (pro Windows 95/98/ME/NT4.0 avast! Home), Microsoft Security Essentials, případně Avira
Antispyware - Spybot Search & Destroy, Windows Defender, Spyware Terminátor, SuperAntispyware
Firewall - Kerio Personal Firewall (dnes pod názvem Sunbelt Personal Firewall) v režimu omezené verze, Comodo Firewall, ZoneAlarm
Pokud si chcete připlatit, zkuste jeden z následujících programů
Antivir - avast! Pro, NOD32, TrustPort, BitDefender, F-Secure, Kaspersky
Antispyware - Ad-Aware Pro, Spyware Doctor
Firewall - Kerio Personal Firewall (dnes Sunbelt), Comodo Firewall Pro
Já ode dneška jedu na konfiguraci avast! Pro + Spyware Terminator + Kerio Personal Firewall. Dříve jsem místo Spyware Terminátoru používal Spybot Search & Destroy. Ale Spyware Terminátor je docela složitý a pro běžného uživatele není příliš vhodný.
Však si vyzkoušejte nějakou konfiuraci a sami uvidíte, jaká konfigurace se Vám bude líbit nejvíc.
doplněno 19.10.10 19:07:Ale začít se musí u samotného uživatele - neklikat na kdejaké reklamy a odkazy, neotevírat kdejaký email, atd.
Nejdůležitější jsou však pravidelné aktualizace a to nejen Windowsu, ale i ostatních programů - produkty Office, produkty Adobe, atd., atd. O pravidlené aktualizace softwatu se postará program Secunia PSI (Secunia Personal Software Inspector) se kterým mám velmi dobré zkušenosti.
A jako další doplněk k zabezpečení používám program System Protect, který chrání systémové soubory před změnou. Velmi dobře spolupracuje se Spyware Terminátorem, ale snad s ním nebude problém při jiné konfiguraci.
ja osobne jedu na verzich gratis a to avast free edition, comodo firewall a superantispyware.
Kdybych si chtel priplatit tak symantec internet security (coz je balicek antivir i firewall) a jeste superantispyware.
Komplexní bezpečností balíčky (ty všelijaké Internet Security, Smart Security, Total Security, Absolut Security, atp.) - no to bych moc nedoporučoval a to z několika důvodů. Například většina těchto komplexních bezp. balíčků má mizerný firewall, některé mají mizerný antivir. Podle mě je nejlepší si zabezpečení poskládat sám, ikdyž začátečník bude mít s tím ze začátku trošku potíže. Potíže takové, že nebude vědět, které programy se k sobě hodí. Já vím z osobní zkušenosti - jeden pán mě tenkrát volal, že někde na internetu četl, že správný počítač by měl mít nejen antivir, ale i firewall a antispyware. Volal mi proto, že nainstaloval Spyware Terminator a pak že mu zamrzává počítač. Příčina? Příčina byl antivir Kaspersky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.