Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší zabezpečení PC

Od: jardap* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Prosím o sdělení, jaká konfigurace je nejlepší, respektive jaké programy jsou podle vašich zkušeností nejspolehlivější.

Jedná se mi o kaplexní zabezpečení PC, firewall, antivir, malware apod.

Díky moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uda1966*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Tady záleží jaký máte operační systém. Pokud máte Windows7 tak doporučuji zapnout firewall ve windows a bohatě stačí antivir od microsoftu : microsoft security essentials. Toto je vlastní zkušenost. Pokud vlastníte router tak zapnout firewall v routeru.

Toto platí i pro windows vista.

Pokud máte windows xp tak firewall COMODO a antivir opět MSE.

Ale jak se říká, nejlepší antivir je vlastní hlava.

bena*

Windows 7 má téměř stejný firewall jako Windows XP a Vista. To znamená že velmi mizerný. Antivir od Microsoftu je podle mého názoru vynikající stejně jako avast!.

Comodo bych běžnému uživateli moc nedoporučoval - podle mého názoru je pro běžného uživatele složité.

Jinak Comodo je podle mě asi nejlepší firewall, ale já jsem věrný "starému plzeňskému Keriu" *smich*.

sondaw*
hodnocení

0x

Musíš zkoušet, protože když ti zde odpoví 100 lidí a každý bude mít jiné zkušenosti, najdeš zde 100 rad na "nejlepší" zabezpečení počítače. Podle mne ne právě nejchytřejší dotaz

jardap*
hodnocení

Poslední větu chápu, ale vy jste nopochopil můj dotaz

antivir avast free nebo nod/eset antivirus
firewall zonealarm free nebo kerio

Právě že Sondaw to pochopila moc dobře a já ti to zopakuji- zeptej se 100 lidí a máš 100 kombinací co ti kdo doporučí (ber s nadsázkou, ale pomalu je to tak)

alf*
hodnocení

0x

nejspolehlivější se mi dlouhodobě jeví umístit něco kvalitního mezi klávesnici a židli. Používám pouze firewall z win a dlouhá léta pohoda. Významně bezpečnosti prospěje pracovat pod uživatelským omezeným účtem.

bena*
hodnocení

0x

Každýmu vyovuje něco jiného, každý má s něčím jiným zkušenosti.

Pokud nechcete utrácet za zabezpečení, zkuste jeden z následujících programů

Antivir - avast! Free (pro Windows 95/98/ME/NT4.0 avast! Home), Microsoft Security Essentials, případně Avira

Antispyware - Spybot Search & Destroy, Windows Defender, Spyware Terminátor, SuperAntispyware

Firewall - Kerio Personal Firewall (dnes pod názvem Sunbelt Personal Firewall) v režimu omezené verze, Comodo Firewall, ZoneAlarm

Pokud si chcete připlatit, zkuste jeden z následujících programů

Antivir - avast! Pro, NOD32, TrustPort, BitDefender, F-Secure, Kaspersky

Antispyware - Ad-Aware Pro, Spyware Doctor

Firewall - Kerio Personal Firewall (dnes Sunbelt), Comodo Firewall Pro

Já ode dneška jedu na konfiguraci avast! Pro + Spyware Terminator + Kerio Personal Firewall. Dříve jsem místo Spyware Terminátoru používal Spybot Search & Destroy. Ale Spyware Terminátor je docela složitý a pro běžného uživatele není příliš vhodný.

Však si vyzkoušejte nějakou konfiuraci a sami uvidíte, jaká konfigurace se Vám bude líbit nejvíc.

doplněno 19.10.10 19:07:

Ale začít se musí u samotného uživatele - neklikat na kdejaké reklamy a odkazy, neotevírat kdejaký email, atd.

Nejdůležitější jsou však pravidelné aktualizace a to nejen Windowsu, ale i ostatních programů - produkty Office, produkty Adobe, atd., atd. O pravidlené aktualizace softwatu se postará program Secunia PSI (Secunia Personal Software Inspector) se kterým mám velmi dobré zkušenosti.

A jako další doplněk k zabezpečení používám program System Protect, který chrání systémové soubory před změnou. Velmi dobře spolupracuje se Spyware Terminátorem, ale snad s ním nebude problém při jiné konfiguraci.

hodnocení

0x

ja osobne jedu na verzich gratis a to avast free edition, comodo firewall a superantispyware.

Kdybych si chtel priplatit tak symantec internet security (coz je balicek antivir i firewall) a jeste superantispyware.

bena*

Komplexní bezpečností balíčky (ty všelijaké Internet Security, Smart Security, Total Security, Absolut Security, atp.) - no to bych moc nedoporučoval a to z několika důvodů. Například většina těchto komplexních bezp. balíčků má mizerný firewall, některé mají mizerný antivir. Podle mě je nejlepší si zabezpečení poskládat sám, ikdyž začátečník bude mít s tím ze začátku trošku potíže. Potíže takové, že nebude vědět, které programy se k sobě hodí. Já vím z osobní zkušenosti - jeden pán mě tenkrát volal, že někde na internetu četl, že správný počítač by měl mít nejen antivir, ale i firewall a antispyware. Volal mi proto, že nainstaloval Spyware Terminator a pak že mu zamrzává počítač. Příčina? Příčina byl antivir Kaspersky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]