Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
koupil jsem si do sveho nasu novy disk, ktery jsem chtel pridat ke stavajicimu. V nastaveni konfigurace nasu jsem si nastavil aby se oba disky spojily v jeden. Tedy aby byly systemove viditelny jako jeden disk. Ale ouha, pri probihani teto konfigurace se system zasekl, vysledkem cehoz byl vynuceny restart PC v 99% konfigurace. A co se samozrejme nestalo, ani jeden z disku ted jiz neni citelny. Protoze samozrejme je na nich neuplna informace.
Coz o to, oba se daji treba z jineho PC zformatovat. Ale jde mi o to, jak ziskat data z toho meho prvniho disku. Kdyz ho pripojim do windows, tak ho bios vidi, ale windows ne. Ve spravci disku je jedina moznost formatovat. Linux je na tom lepe, ten disk otevre a je zde videt jakesi swap file, ktere ma asi takovou velikost, jako meli me data ... Bohuzel ale ani tak nevim jak z toho ty data dostat ... Dokaze mi tu nekdo poradit, co se s tim da delat? Nerad bych o vsechny ty data prisel ...
Pokus někdo neporadí lépe - tak HDD připojit na PC s Windows, provést rychlý format (neměl by poškodit zapsané data). Pak pomocí Power Data Recovery obnovit data. Tento program mi zahránil 4 GB dat na flešce i po formatu (data i s adresáři)
To me take jiz napadlo, ale nakonec jsem nasel jine reseni. Hlubsi analizou jsem zjistil, ze nas mel disk naformatovany na linux, proto windows disk vubec nevidel. Z linuxu jsem se vsak taky ani nehnul. Ale nasel jsem program Acronics disk ... Ten dokaze disk precist a co vice prekopirovat data na disk druhy. Sice tech 500 giga bude trvat snad vecnost, ale jsem vdecnej za to, ze o ty data neprijdu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.