Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný spínač PC?

Od: bobek* odpovědí: 10 změna:

zdravím,mám takovýto problém,při zapnutí PC se počítač rozběhne,vzápětí vypne.Aniž se čehokoliv dotknu znovu naskočí a normálně funguje.Problém asi nebude ve spínači či snad ano?Prosím o radu.*hi*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

muze byt vada ve spinaci nebo take vada na zakl. desce lae presne vam to reknou v servusu kde delaji pc

bena*
hodnocení

0x

Já si myslím, že bude problém ve zdroji.

Jak je starý?

Kdy byl naposledy na revizi?

bobek*
hodnocení

už je to stará vykopávka z roku 2004 na posledy byl v servisu v loni právě na výměně zákl.desky

bena*

No, ten zdroj už je zralý na výměnu ;s)

Já si myslím, že ten zdroj tu původní desku zabil a na tuhle se taky chystá. Kupte nový zdroj.

Pokud by jste potřeboval poradit, jak výkoný by byl třeba, napište mi klidně vnitřní poštu a já Vám poradím.

jofa*

Co je to za novou základní desku? Dělá to od výměny zákl.desky ,nebo v poslední době.?

doplněno 18.10.10 16:39:

Neděletá to jen když byl PC odpojen od sítě?

bobek*
hodnocení

jaká deska je nyní v PC nevím,dělal to sice servis ale přes známého,závadu registruju od doby výměny desky,zajímavé je že to nedělá vždy,ale odhadem asi tak 8x z 10,je pravda že PC odpojuju od sítě,ale jestli toto má na to vliv nevím?Ještě snad co jsem se dověděl od syna co mě opravu zařizoval,deska není přesně ten typ co v PC původně byla.Pokusím se zjistit co je to za typ co tam dali.

bobek*
hodnocení

nevím zda vůbec by to mělo význam do tohoto počítače tlačit nějaké větší finanční částky,ale přesto rád použiju Vaší radu jak píšete odledně zdroje

jofa*

Já mám desku Asus Maximus 2 Formula a po vypnutí od sítě se taky PC na chvilku zapne a pak znova definitivně zapne. Jinak to nedělá, pouze po odpojení z 230 V. Různě jsem pátral, psal i ptal a nakonec se zjistilo, že to některé desky dělají. Po prvním zapnutí testují ( má to nějaký název) a pak vypnou a znova zapnou. Je to prý v pořádku. Zdrojem to rozhodně u mne není. Mám Corsiar HX 750W. Již to neřeším.

doplněno 18.10.10 23:53:

Jednou jsem taky od jednoho majitele této desky četl to samé co dělá mně. Takže to není jen moje jakási chyba. Možná je to stejné u tebe.

bobek*
hodnocení

reaguji na na radu,odpověď,zkusil jsem to otestovat tak,že nevypínám hlavní síťový vypínač a závada se neprojevila,pravděpodobně jde tedy o stejný případ jak popisujete,snad to tedy bude OK,jinak dík radu a pomoc

jofa*

Mne ujistili, že opakované spuštění není závada ale vlastnost ( nějak daná) určité základ. desky. Taky mne to trápilo, ale už jsem si zvykl. No tak dobrý.

doplněno 19.10.10 13:00:

Taky bych PC nevypínal od sítě, ale mám tam na zásuvkové liště několik adaptérů a tak to na dlší dobu komplet vypnu. Den nevypnutý je hodina práce nebo zábavy na PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]