Nejste přihlášen/a.
zdravím,mám takovýto problém,při zapnutí PC se počítač rozběhne,vzápětí vypne.Aniž se čehokoliv dotknu znovu naskočí a normálně funguje.Problém asi nebude ve spínači či snad ano?Prosím o radu.
už je to stará vykopávka z roku 2004 na posledy byl v servisu v loni právě na výměně zákl.desky
No, ten zdroj už je zralý na výměnu ;s)
Já si myslím, že ten zdroj tu původní desku zabil a na tuhle se taky chystá. Kupte nový zdroj.
Pokud by jste potřeboval poradit, jak výkoný by byl třeba, napište mi klidně vnitřní poštu a já Vám poradím.
Co je to za novou základní desku? Dělá to od výměny zákl.desky ,nebo v poslední době.?
doplněno 18.10.10 16:39:Neděletá to jen když byl PC odpojen od sítě?
jaká deska je nyní v PC nevím,dělal to sice servis ale přes známého,závadu registruju od doby výměny desky,zajímavé je že to nedělá vždy,ale odhadem asi tak 8x z 10,je pravda že PC odpojuju od sítě,ale jestli toto má na to vliv nevím?Ještě snad co jsem se dověděl od syna co mě opravu zařizoval,deska není přesně ten typ co v PC původně byla.Pokusím se zjistit co je to za typ co tam dali.
nevím zda vůbec by to mělo význam do tohoto počítače tlačit nějaké větší finanční částky,ale přesto rád použiju Vaší radu jak píšete odledně zdroje
Já mám desku Asus Maximus 2 Formula a po vypnutí od sítě se taky PC na chvilku zapne a pak znova definitivně zapne. Jinak to nedělá, pouze po odpojení z 230 V. Různě jsem pátral, psal i ptal a nakonec se zjistilo, že to některé desky dělají. Po prvním zapnutí testují ( má to nějaký název) a pak vypnou a znova zapnou. Je to prý v pořádku. Zdrojem to rozhodně u mne není. Mám Corsiar HX 750W. Již to neřeším.
doplněno 18.10.10 23:53:Jednou jsem taky od jednoho majitele této desky četl to samé co dělá mně. Takže to není jen moje jakási chyba. Možná je to stejné u tebe.
reaguji na na radu,odpověď,zkusil jsem to otestovat tak,že nevypínám hlavní síťový vypínač a závada se neprojevila,pravděpodobně jde tedy o stejný případ jak popisujete,snad to tedy bude OK,jinak dík radu a pomoc
Mne ujistili, že opakované spuštění není závada ale vlastnost ( nějak daná) určité základ. desky. Taky mne to trápilo, ale už jsem si zvykl. No tak dobrý.
doplněno 19.10.10 13:00:Taky bych PC nevypínal od sítě, ale mám tam na zásuvkové liště několik adaptérů a tak to na dlší dobu komplet vypnu. Den nevypnutý je hodina práce nebo zábavy na PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.