Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nově zakoupený notebook Lenovo s Win7 Home 64 bit a zjišťuju,že některé programy,které jsem používal na XP,se těžce,pokud vůbec,dají instalovat. Mám samozřejmě už verze pro Win7,ale nevím,zda jsou určeny pro 64 bit verzi. Tam by možná mohl být zádrhel. A tak mě napadlo: je možné nainstalovat si 32 bit verzi a použít licenční klíč z 64 bit? A pokud ano,je to legální? Děkuji předem za odpovědi
Pokud máš krabicovou verzi Win7, kde jsou obě instalační DVD, t.j. 32 i 64 bitová verze, pak ano.
U tohodle nebylo CD,systém je nahrán v nějakém Recovery oddílu na disku a při prvním zapnutí,při doinstalaci systému,by se měl pro jistotu vypálit.U tohoto ntb není ale mechanika a ne každá pracuje s procesorem 1,5 GHz ale to už je zase jiná kapitola.Takže shrnuto:disk CD není,je pouze systém 64bit a klíč 64 bit.
Myslím si, že v tomto případě klíč použít nemůžeš. Když jsem přešel z WinXP na Win7 64 bit, taky jsem se musel vzdát některých programů, dokonce jsem musel vyhodit kameru a TV kartu, protože prostě neexistují ovladače pro Win7. Jelikož máš oficiální verzi, tak se na přesné podmínky licence zeptej Microsoftu. U Win7 se podle mě nevyplatí něco obcházet, protože docela často vyžaduje aktualizace a komunikuje s MS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.