Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na pár otázek. Před pár dny mi po startu PC vyskočí hláška, která říká, že Licence pro Avast 4.8 brzy skončí a že je k dispozici verze 5, i když do konce licence mi zbývají asi 3 roky. Potíž je v tom, že se mi nechce instalovat 5ka, protože má velké systémové nároky. Znamená to, že podpora pro avast 4.8 končí, nebo ne? Bude mi to i nadále stahovat automaticky aktualizace? Kdybych si přece jenom chtěl instalovat 5ku free edition, existuje i zde možnost, že se zaregistruju a získám licenci na 12 měsíců s možností opakovaného prodloužení o dalších 12 měsíců, atd? Další otázka je, jestli toto vše mám udělat před vypršením licence na 4.8. nebo můžu až po. Protože jsem se někde dočetl, že jakmile skončí platnost, tak to pak nejde odinstalovat.
Díky za trpělivost a odpověď.
M.
avast! 5 ze začátku se mi také nelíbil, ale už vyšlo několik aktualizací pro ten program a pětka už mi jede dobře a nezatěžuje počítač tolik.
avast! Free je nástupce avast! Home a s licencí je to stejné. každých 12 měsíců se stačí znovu zdarma zaregistrovat.
Když jakémukoliv programu skončí platnost, vždy je jej možné odinstalovat. Někdy se to musí ale ručně. avast! určitě půjde odinstalovat pomocí utilitky aswclean.exe
Číslo avast! Professional 4.8 lze vložit do instalátoru avast! 5.0, který jej převede na soubor s příponou .avastlic. Program pak půjde v pohodě (mé zkušenosti jsou takové).
Tak díky, až to bude akutní, tak se na to mrknu, odinstaluju 4.8 a nainstaluju 5 free na 12 mesíců.
Díky.
PS. Číslo avast! Professional 4.8 lze vložit do instalátoru avast! 5.0, který jej převede na soubor s příponou .avastlic. Program pak půjde v pohodě (mé zkušenosti jsou takové). Tzn, že když mám do konce llicence 4.8 asi 1500 dní, tak se to dá převést na 5.0?
Díky za odpověď.
Ano, možnost číslo 1 je, že stáhnete instalator avast! Pro 5.0 → files.avast.com/iavs5x/setup_av_pro.exe a licenční klíč vložíte do instalátoru po jeho vyzvání. Možnost číslo 2 je, že při vyzvání instalátoru nevložíte klíč avast! Pro, ale dáte instalovat ve zkušebním módu a klíč vložíte do nainstalovaného programu avast! 5.0
mykka :
Pokud nechcete avast 4 tak to neměňte ... A o zrušení instalace , že by nešla ... to je jen nějaký nepovedený žert?
Vůbec bych to neřešil, že mám avast 4, jen mi není jasná jedna věc. Vy máte nějakou placenou verzi? Protože Avast byl vždy, pouze na jeden rok zdarma s tím, že pak máte opět po prodloužení rok zdarma. Stačí zaslat email.
Rozdíl mezi Avastem 3 a 4 nebo 5 v jejich ochraně není žádný. Pokud jsou aktualizované jsou všechny v ochraně stejně účinné, jen vyšší verze ma lepší uživatelské prostředí, ale to na kvašení okurek s ochranou PC nemá pražádný vliv!
avast32 3.0 už není podporován od roku 2006. avast! 4 poběží podpora ještě maximálně rok. Ono je velmi nákladné udržovat dvě verze a verze 4 akorát verzi 5 "brzdí", viz. Avast! Fórum - http://forum.asw.cz
avast! býval ve dvou základních verzích - Home a Professional, nyní od verze 5.0 přibyla ještě verze Internet Security. Jinak avast! je v několika verzích - pro servery, pro přenosná zařízení (PDA), atd.
A rozdíl mezi avastem 3 a avastem 5 je asi takový jako mezi CRT televizorem z první poloviny 90. let a plazmovou televizí z roku 2009.
Takže to, co tu píše fidonet není zcela přesné a je tam spousta omylů.
Je rozdíl podpora a podpora. Pokud máte na mysli, že potřebujete volat na horkou linku Avastu3 nebo chtít meilovou podporu, tak s tím se asi rozlučte, ale Avast3 je stále funkční, má stále automatické aktualizace, jen je nutni aby byly staženy nové knihovny, aby vše fungovalo ( což vám dnes už na help lince Avastu ani neřeknou )
To jestli se uživatelce líbí stará verze nebo nová je zcela jedno, stejně jako zda se ji líbí orchydee, nebo tulipány. Sice je divné , že nenainstaluje avast5, ktery by se ji nainstaloval sám, ale proti vkusu žádná diskuze .,...
doplněno 19.10.10 01:44:Sice je divné , že nenainstaluje avast5 ( ta tazatelka ) , ktery by se ji nainstaloval sám ( po odkliknutí instalace, tedy bez dalších nastavování a komplikací .. ),
Poslední oficiální aktualizace pro avast32 3.0 vyšla někdy v roce 2006. Ten soubor aktualizací mám na flash disku. Můžete maiu jen tak pro zajímavost teda napsat, jak a jaké knihovny dát do avast32 3.0 (email freeware@okamzite.eu)?
avast! 5.0 se sám neinstaluje a to asi z důvodu, že by museli vydat speciální verzi 4.8 pro Windows rodiny DOS a speciální verzi pro Windows rodiny NT (ikdyž avast! 5 už myslím nepodporuje WinNT4.0 a starší).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.