Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kabelový internet a wifi, ke teré v pohodě připojím notebook. Potřebovala byh se připojit na druhém pc a nejde mi to..močítače mají odlišné os -windows xp a windows 7...může to být tím, asi hloupost, že? Počítač nabízí v připojení na internet pouze Širokopásmové WAN Miniport (PPOE), přes které následně ohlásí chybu. Pokud kliknu na možnost, že si vyberu připojení sama, nabídne mi totéž...
nene, wifi je instalováno k pc, které je připojeno kabelem k netu. a notebook se mi chytí sám, zatímco druhé pc vůbec..
tedy máš PC připojené k netu přes krabičku která i vysílá wifi. Signál z ní si chytne notebook. A pak máš další PC které chceš taky připojit přes wifi?
přesně tak. ale zatím co mi starší operační systém nabídne různé druhy připojení...telefonické, vysokorychlostní Lan etc..tak když u tohoto pc kliknu na síť a internet, doberu se pouze nabídky Širokopásmového připojení WAN...a přes něj to nejde...
Jestli je 2 pc stolní tak přes ethernet kabel a jestli jsi připojený přes ethernet kabel a nic tak stáhni ovládače ke kartě podle výrobce.
druhý ps je stolní, ethernet kabel znamená speciální kabel od druhého pc k tomu s tou wifi nebo přímo do wifi? rozumím tomu správně? jsem klasický řadový uživatel, omlouvám se za polopatické otázky...
okcomputers.cz/... kabel propojíš pc s routerem nebo modemem nevím jestli máš 2 v 1 .
doplněno 15.10.10 15:45:já jsem asi natvrdlá - je router totéž co wifi? domnívala jsem se, že pokud je v domácnosti wifi, lze se bezdrátově připojit s jakýmkoli druhem dalšího zařízení ..
To ano, ale to zařízení musí mít wi-fi kartu.
doplněno 15.10.10 16:32:A PC ji standartně nemá.
aha..ale třeba ten postarší notebook, který se chytil, tam jsem taky nic nekupovala..
nicméně děkuji moc za příspěvky..a teď: mám jít koupit kartu do pc nebo kabel, kterým spojím tu wifi nebo ten pc s netem k sobě? a co na tom pak bude bezdrátového?
to je opruz, tihle diletanti, že?
díky...
pokud připojíš ten třetí PC kabelem tak to možná pojede samo od sebe. Záleží na nastavení toho routeru či co to tam máš a toho počítače.
To že jede notebook sám od sebe je zvláštní a pokud to tak je tak je to nebezpečné. Opravdu si ho jen zapnula, on našel wifi a toť vše? Nebo se v něm někdo před připojením šťoural (nastavil)?
Notebook se chytil sám. Nikdo nic nenastavoval. Ale běžel na jinou wifi jinde, v jiném bytě.
Pc jsou dva. Jeden, připojen kabelem k upc a k němu dodána nová wifi. V domácnosti přibyl další pc - ten, co se nechytí - přestože při spuštění nabízí širokopásové připojení a ten notebook - ten se chytil hned. Tak já opravdu nevím, co mám koupit - kartu do pc nebo kabel k pc? Díky..
Mě to pořád nějak není vůbec jasný jak to máš doma zapojený. Takže ze zdi ti jde kabek od UPC? Ten jde do nějaký blikající krabičky s anténou? A z krabičky ti jde kabel do kompu na kterým funguje internet? To WiFi co máš je kde zapojený? V tom kompu kde ti funguje internet? Chápu to správně nebo to je nějak úplně jinak?
Ano, jeden pc je připojený kabelem od UPC. K němu byla nainstalována wifi, aby se mohl připojit další člen rodiny. Notebook se na internet připojí normálně - dokonce bez jakékoli instalace. A přibyl další - druhý pc, který wifi jednoduše nechytí. Domnívala jsem se, že pokud je v bytě wifi, lze se připojit i na druhém pc bez použití kabelu.
uff, jistota bude, když někomu kdo tomu hoví a bydlí nedaleko uvaříš kafe a on se mrkne na místě co potřebuješ. Osobně tedy nevím jistě po dvou dnech co a jak máš doma zapojené.
co takhle opsat název a nějaká čísla z té krabičky (nebo je jich více?) a namalovat odkud kam vede nějaký kabel?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.