Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kabelový internet a wifi, ke teré v pohodě připojím notebook. Potřebovala byh se připojit na druhém pc a nejde mi to..močítače mají odlišné os -windows xp a windows 7...může to být tím, asi hloupost, že? Počítač nabízí v připojení na internet pouze Širokopásmové WAN Miniport (PPOE), přes které následně ohlásí chybu. Pokud kliknu na možnost, že si vyberu připojení sama, nabídne mi totéž...
nene, wifi je instalováno k pc, které je připojeno kabelem k netu. a notebook se mi chytí sám, zatímco druhé pc vůbec..
tedy máš PC připojené k netu přes krabičku která i vysílá wifi. Signál z ní si chytne notebook. A pak máš další PC které chceš taky připojit přes wifi?
přesně tak. ale zatím co mi starší operační systém nabídne různé druhy připojení...telefonické, vysokorychlostní Lan etc..tak když u tohoto pc kliknu na síť a internet, doberu se pouze nabídky Širokopásmového připojení WAN...a přes něj to nejde...
Jestli je 2 pc stolní tak přes ethernet kabel a jestli jsi připojený přes ethernet kabel a nic tak stáhni ovládače ke kartě podle výrobce.
druhý ps je stolní, ethernet kabel znamená speciální kabel od druhého pc k tomu s tou wifi nebo přímo do wifi? rozumím tomu správně? jsem klasický řadový uživatel, omlouvám se za polopatické otázky...
okcomputers.cz/... kabel propojíš pc s routerem nebo modemem nevím jestli máš 2 v 1 .
doplněno 15.10.10 15:45:já jsem asi natvrdlá - je router totéž co wifi? domnívala jsem se, že pokud je v domácnosti wifi, lze se bezdrátově připojit s jakýmkoli druhem dalšího zařízení ..
To ano, ale to zařízení musí mít wi-fi kartu.
doplněno 15.10.10 16:32:A PC ji standartně nemá.
aha..ale třeba ten postarší notebook, který se chytil, tam jsem taky nic nekupovala..
nicméně děkuji moc za příspěvky..a teď: mám jít koupit kartu do pc nebo kabel, kterým spojím tu wifi nebo ten pc s netem k sobě? a co na tom pak bude bezdrátového? ![]()
to je opruz, tihle diletanti, že?
díky...
pokud připojíš ten třetí PC kabelem tak to možná pojede samo od sebe. Záleží na nastavení toho routeru či co to tam máš a toho počítače.
To že jede notebook sám od sebe je zvláštní a pokud to tak je tak je to nebezpečné. Opravdu si ho jen zapnula, on našel wifi a toť vše? Nebo se v něm někdo před připojením šťoural (nastavil)?
Notebook se chytil sám. Nikdo nic nenastavoval. Ale běžel na jinou wifi jinde, v jiném bytě.
Pc jsou dva. Jeden, připojen kabelem k upc a k němu dodána nová wifi. V domácnosti přibyl další pc - ten, co se nechytí - přestože při spuštění nabízí širokopásové připojení a ten notebook - ten se chytil hned. Tak já opravdu nevím, co mám koupit - kartu do pc nebo kabel k pc? Díky..
Mě to pořád nějak není vůbec jasný jak to máš doma zapojený. Takže ze zdi ti jde kabek od UPC? Ten jde do nějaký blikající krabičky s anténou? A z krabičky ti jde kabel do kompu na kterým funguje internet? To WiFi co máš je kde zapojený? V tom kompu kde ti funguje internet? Chápu to správně nebo to je nějak úplně jinak?
Ano, jeden pc je připojený kabelem od UPC. K němu byla nainstalována wifi, aby se mohl připojit další člen rodiny. Notebook se na internet připojí normálně - dokonce bez jakékoli instalace. A přibyl další - druhý pc, který wifi jednoduše nechytí. Domnívala jsem se, že pokud je v bytě wifi, lze se připojit i na druhém pc bez použití kabelu.
uff, jistota bude, když někomu kdo tomu hoví a bydlí nedaleko uvaříš kafe a on se mrkne na místě co potřebuješ. Osobně tedy nevím jistě po dvou dnech co a jak máš doma zapojené.
co takhle opsat název a nějaká čísla z té krabičky (nebo je jich více?) a namalovat odkud kam vede nějaký kabel?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.