Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZyXEL NBG-417N - problém nejspíš s nastavením

Od: angelo* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřeboval jsem po baráku rozvést wifi, tak jsem si pořídil tento router: alza.cz/... Vede mi kabel na internet ze střechy z příjmače, který jsem připojil do WAN, poté jsem propojil přes LAN s PC abych ho mohl nastavit, postupoval jsem podle návodu a router nastavil tím nastevením jednoduchým, našlo mi to internet, vše se nakonfigurovalo, poté jsem spustil advanced setup - nastavil wifi ->zkusil jestli funguje a fungovalo, dolé mi blikal ten monitor, všude psalo spojeno nebo configured, pakety lítaly, windows nenašel žádný problém ->spustím prohlížeč a nic(jak jsem předpokládal), poté jsem si dal nastavení WAN a zjistil jsem, že tám musím napsat DNS adresu (IP mam DHCP) a samozřejmě zase nefungovalo, tak jsem zkusil se připojit normálně přes kabel(myslím tím ze střechy do WAN přes router a z routru do PC) a stejná situace, všechno spojeno, všechno OK ale internet nejede. Dnes jsem vyresetoval router a zkusil jsem všechno od začátku a nic skončil jsem zase u toho samího problému. Snad jste mě pochopily.

Zapomněl jsem dodat, že mám Win XP SP3.

Máte nějaký návrh, jak to udělat aby to fachalo?

Díky moc za každou odpověď!

Moc by jste mi pomohli, hledal jsem tu na poradte ale nikde nemá tento problém.

Ještě jednou díky!

S pozdravem

Angelo

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No a jak jsi měl nastavený doteď počítač? Podle toho se pak konfiguruje router.
Nebo pokud nemáš auomatické přidělení dns na routeru z wan tak to nastav.
Pozor taky na MAC adresi síťových rozhraní zda si to poskytovatel nehlídá a taky na to zda nemá on sám nějaký problém

angelo*
hodnocení

Ano WAN jsem nastavil jako jsem měl doteď nastavený počítač, to znamená: automatické přidělování IP adres(DHCP) a DNS nastavenou ručně. Takto jsem nastavil i router v záložce WAN.

Potřebuju protáhnout internet přes ten router a pak to bude v pohodě.

MAC adresy poskytoval nejspíš nehlídá, když připojím jiný PC a nastavím DNS tak normálně internet jede. Díky za odpověd!

Nu mě se moc nezdá že by jedna věc byla automaticky a druhá napevno...ale dobrá, nicméně podle toho co píšeš ti nešlo připojení na net ani když jsi to vrátil postaru bez routeru...takže to je pak těžké hledat problém v routeru když to nejde ani takhle.

Když se koukneš na logy v routeru tak ti to ip přiděluje? Co dát dns na automatiku?

angelo*
hodnocení

Když to dám bez routeru, tak internet jede. Taky je mi divný, že jedno je automaticky a druhý ne, ale samozřejmě jsem zkoušel jak automaticky, tak nastavit ručně. V tom nastavení jsem zkoušel snad všechno, kdyžtak pošlu screeny, zatim díky.

screeny určitě, popřípadě i nastavení sítě v pc když to jede, ať mam porovnání. Můžeš sem nebo i v plné velikosti na mail maverick@poradte.cz

mison

Tiez som kupil ten router ze ho prepojim s ADSL modemom dlink.. nejde to ani tak ani tak. Pojebany router. Ked som mal Dlink modem aj router tak slapalo ako hodinky len zasa dosah bol o nicom, a dlink router mal napevno anteny. Problem mozno je ze an modem aj router maju rovnaku ip aj DHCP. cize ked je modem samostatne tak sa tam pripajam cez 192.168.1.1 a tak isto na router. Ked su ale oba prepojene tak na modem sa uz nedostanem. Ked tam bol Dlink router tak router bol na 192.168.0.1 a modem na 192.168.1.1. Teraz som tam skusil nastavit tie IP ako na tom dlink modeme, ale hovno.. zajtra to idem vratit lebo ma z tou routeru jebne.

Hele vyjadřuj se alespoň slušně.

Nicméně stejné ip na modemu i routeru jsou kravina. Nejlépe dát ty ip úplně jinak, jedno třeba na 192.168.1.1 a druhý 10.0.0.1 a máš jistoru že se to nesetká. Pak doufám že to máš dobře propojené a modem musíš mít jako bridge

mison

sorry mal som uz nervy.. nastavoval som to 4 hodiny, mal som ine IP a nic nepomohlo. Modem ako bridge som nemal. Rano som zasa dal rozdielne IP s tym ze som vypol na routery firewall, modem to naslo vo vypise ako 192.168.1.2 pritom mal nastavenu IP 19.168.1.1, aspon sa dalo dostat na modem cez router, ked som ho nastavil a resetol sa tak ho to zasa nenaslo a wan tam bola s uplne inou IP. V obchode som sa dohodol ze sa s tym este tyzden pohrajem kym pride kamos zo sluzobky, on sa v tom lepsie vyzna, mozno to rozchodi. Bridge sa nastavuje na routry alebo v modeme? modem je dsl321b od dlinku.

No na modemu, tedy adsl routeru.

WAN na modemu byla jiná? No to je logický ne? To si vezme od poskytovatele.

Hele podívej se, takhle to nemá cenu. Popiš krok za krokem co máš jak zapojeno a co jak nastaveno. Jinak se dál nepohnem, to se nedá hledat podle štěků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]