Nejste přihlášen/a.
Chyba v tom kabelu? Dobře zakrimpovaný a otestovaný? Dobře poskládaný barvy?
Pokud mne paměť neklame, tak bo,o,bz,m,bm,z,bh,h...
Jak jsou poskládaný barvy je úplně jedno, Hope - pokud jsou na obou stranách poskládaný stejně...
Johnyohny - prohoď kabely - první počítač připoj ´druhým´ kabelem a druhý počítač ´prvním ´kabelem. Velmi pravděpodobně je ten ´druhý´ kabelnefunkční - ale proč (přehozené drátky, špatně nakrimpovaný konektor), to budeš muset zjistit sám, to odstud neuvidíme...
doplněno 04.03.13 22:38:Johnyohny - pro 4 dráty? RJ45 je pro 4 páry drátů - máš vůbec ten správný konektor a kabel?
doplněno 04.03.13 22:43:Johnyohny - prostě ty kabely prohoď a nedumej - zjistíš, že ten ´druhý´ kabel nefunguje a musíš jej vyměnit (teda - pokud není problém ještě jinde).
Mowla: jasně, taky si můžu natahat 230V v bytě tak, že zelenožlutým potáhnu fázi na levou dírku... Na funkci to taky nebude mít vliv... - ani na funkci rostlináře...
Ale některá pravidla je dobré dodržovat...
...a není úplně jedno jak je to poskládané, páry by se měly dodržet, jinak to snižuje průchodnost drátu a snižuje rychlost, jinak by se net mohl tahat levnějším "sykfáčem"...
BTW, od Tebe jsem v tomto případě čekal jinou reakci...
Dobrý den, pokud máte modem 4x ETH od O2, tak u některých je prý nastaveno od O2 tak, že dva porty ETH jsou pro internet a dva pro O2 TV. Musí se to změnit v nastavení přes web. Rychleji to zjistíte, že ten PC zkusíte do jiného (postupně do všech) portu ETH. Ovšem, základem je dobrý ethernet kabel. Já bych asi volil kupovaný originál. Druhá možnost je, že je otevřený jen jeden port a další se musí konfigurovat a otevřít přes web ( http://168.192.1.1/) - tam nastavit všechny ETH porty podle toho prvního. Ale, možná je problém i jinde.
Zkuste napsat, jaký máte modem. Zdravím!
doplněno 04.03.13 23:01:Rozumím tomu tak, že připojení prvního PC bylo bez problémů (do prvního portu). Ale druhý PC po připojení také do prvního portu už nejde? Nebo nejde v druhém portu? Jinak, to nastavení přes web je trochu složitější a musí se uložit. Potom ještě reboot (restart) modemu - to problikávají LEDky a i to chvilku trvá.
doplněno 05.03.13 01:31:Tak ta konfigurační adresa je jiná (správně to je http://10.0.0.138/). Jméno i heslo je admin. Našel jsem potřebné a podrobné informace přímo na O2 - viz odkaz. Při použití dobrého ethernet kabelu to musíte rozchodit. Také musí být funkční LAN karta v PC a dobře nastaveno v OS Windows.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.