Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych přejít na svém PC na linux, proto jsem si vypálil nějaké liveCD různých distribucí (PClinuxOS, Mandriva). Při inicializaci systému dochází k zamrznutí PC. Bohužel je to bez hlášky, prostě se objeví nějaké graf. pozadí, ukazovátko myši a najednou to zatuhne. Je mi ale divný, že se to děje u každé distribuce. Kde by mohla být chyba?
u LIVE linuxů je malinko problém s tím, že né na každém hardwaru se rozjede bezproblémů.
Je to dáno omezeným množsvím modulů, driverů (velikostí CD/DVD) a hlavně je jádro nastavené na nějaký běžný hardware
a možná si s Vaším prostě nedodohodne. Prostě spouštět systém z CD nebo DVD je někde problémové.
Pokud by jste si Linux nainstaloval, tak při instalaci dojde ke kompilaci (optimalizaci) přímo na Váš hardware
a snad už by problém nebyl.
Pokuď dojde k zamrznutí X serveru nebo KDE /Gnome (prostě grafiky Linuxu) funguje Vám kombinace CTRL+ALT+F1?
Měl by jste se dostat do příkazové řádky.
Pokud ne, není ten problém okolo grafické karty ale někde v prostředcích základní desky.
Ale pokud si chcete Linux odzkoušet, tak Vám doporučuji si ve Windowsech udělat Linux virtuálně.
A nebo jeslti se nepletu distribuce Ubutu se instaluje do souboru (lze jednoduše pak smazat) a startuje se
přímo z nabídky windows boot manageru.
Tak snad moje odpověď je vyčerpávající
a přeji s linuxem hodně štěstí,
A jesli Vám můžu poradut, pro začátek je dobrá distribuce Ubuntu, Mandriva, Opensuse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.