Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zmensit bitovou velikost fotek

Od: jaar odpovědí: 8 změna:

ahoj ,na fotky pouzivam PICASA 3 a potrebuji u fotek zmensit bitovou velikost nevite jak?Dik

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

2x

přes photo filtre.

hodnocení

2x

Cesty jsou asi tak dvě. Buď zmenšit velikost obrázku jako takového anebo v případě JPEG souboru zvolit větší míru komprese. Toto s sebou ale nese horší výslednou kvalitu obrázku.

Pokud si s toito úpravou neporadí Picasa, můžeš využít služeb jiných programů.

hodnocení

0x

Jednoduchý program který umožňuje dávkově zmenšovat fotky dle různých kritérii:

software.macek.cc/...

re*

Na co jednoúčelový program v ENG? PhotoFiltre portable na to stačí a navíc si tam můžeš nastavit i kompresi obrázků. edisk.cz/...

;)

hodnocení

0x

Pokud používáš Picasa, je blbost používat další program, kde to pravděpodobně zase nenajdeš.

Vybereš fotku - dáš >> Soubor >> Exportovat do složky >> otevře se okno kde:

A - vybereš složku kam exportovat upravenou fotku
B - určíš táhlem nebo číslem velikost fotky v pixelech
C - určíš táhlem nebo číslem kompresi fotky (datový objem)
D - klikem na export odešleš do předvoleného uložení

Jak zmensit bitovou velikost fotek
jaar
hodnocení

presne tak jsem uvazoval, pred tim jsem mel ZONER a tam byla primo kompres. jenže u picasa jsem ho nejak nemohl najit. Ale photo filtre jsem si stahl a najit zmenu kompres. mi trvalo 3s. v tom bych probl.nevidel, jen je to tam trochu jasnejsi pod cim to hledat...ale dik za pomoc

Picasa je velmi dobrá, ovšem ovládání je trochu netradiční. Oproti jiným prohlížečům má mnoho netradičních funkcí. Vyhledávání podle obličejů, rychlé zadávání přednastavených tagů, geotagy, vytváření virtuálních albumů, jejich zasílání do webových alb, zasílání videí do YouTube.

Hlavně, že jsem pomohl, mnoho zdaru!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Photo Filtre je super. Kolem fotek na něm dělám všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]