Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na střeše wi-fi příjmač a ze střechy mám natažený kabel do routeru Ovislink WL-5460AP ( alza.cz/... ) a pomocí síťového kabelu připojený k PC. Potřebuji ho nahradit nějakým wi-fi routrem (abych stále příjmal přes střešní anténu a zároveň šířil bezdrátově pro připojení notebooku a byl stále síťově připojen k PC). Potřebuji poradit jaký router by to měl být (jaký typ, pod čím to hledat atd.)
Děkuji za odpovědi.
Já tedy v těchto věcech se až tak úplně nevyznám a včera jsem zcela nedohlédl co to máš vlastně doma. Takže laicky řečeno ti vede ze střechy kabel kterej je strčenej do AP místo antény? Já mám doma něco podobnýho, z půdy kabel do routeru Asus WL-500 W, z něj dva kabely do dvou počítačů, třetí do satelitu a přes WiFi dva notasy. Všechno funguje jedna báseň.
Kup si taky neco podobnýho a to co máš dej pryč a snad to bude chodit.
Právě že nemá. Má pouze příjmač (AP - access point)... internet z nej se dá šířit pouze přes 2 LAN porty...
Z popisu produktu:
Jako zmodernizovaný nástupce nejprodávanějšího modelu WL-1120AP umožňuje i 5460AP přímo připojit rovnou dva počítače do dvou volných ethernetových portů bez dalších nákladů, či více stanic s použitím dodatečných rozbočovačů, v režimu přístupového bodu pak poskytne připojení k síti či internetu všem bezdrátovým klientům v dosahu.
S ohledem na vývoj a požadavky uplatňované na WL-1120AP je zařízení WL-5460AP vybaveno flash pamětí o kapacitě 2 MB a pamětí SDRAM o kapacitě 16 MB.
Díky regulovatelnému maximálnímu výstupnímu výkonu 18 dBm a odpojitelné všesměrové anténce o zisku 2 dB je ideální k pokrytí několika místností uvnitř budovy, či přilehlého okolí za použití silnější antény. V režimu WDS lze více kompatibilních zařízení řetězit a vytvořit tak síť o řádově větším dosahu, než při použití jediného adaptéru. Obdobně funguje Repeater, který navíc nevyžaduje podporu od ostatních Access Pointů.
Nemáš router, nevim jak jsi přišel na to že máš... (tedy je tak 0,1% šance, že by jsi měl jeden upravený firmware pro tohle APčko)
Zapoj si wifi router do jednoho LAN portu toho ovise. To je asi nejsnažší řešení. Já mam rád Asuse takže bych ti doporučil dvtech.shop.ekatalog.biz/... ale pokud chceš levněší tak jukni třeba na TP-link
Tohle mě napadlo taky... Ale není nějaké zařízení,které by zvládlo obojí najednou (něco jako AP i Wi-Fi router v jednom)? Moc nechci mít zapojené 2 zařízení... Děkuji za odpovědi
Jako aby ti wifi pouze přeposílal dál, na to je funkce WDS popřípadě repeater, ale to co by jsi chtěl ty by znamenalo 2 wlan a hlavně i dvě antény páč ty máš tu svou na stěše a to by ti mohla být na nic Popravdě mě teď ani nenapadá že bych něco takového viděl a i poskytovatelé netu to dělají běžně jak jsem řekl a taky to tak dělám. Spotřeba je zanedbatelná a já mam třeba krabičky 3 :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.