Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Při stahování z internetu na mě vyskakuje hláška že mám skoro plnej Místní disk (C. Když na něj najedu a dám vlastnosti, tak zjistím že na něm mám zaplněno 37,7 GB a volnýho místa 1,35 GB. Když ho otevřu ukážou se mi složky, který když je otevřu tak skoro nic neobsahujou. Co všechno patří pod Místní disk (C
a jaký složky bych měl přesunout přesunout do Nový disk (E
?
Zkoušel si čištění disku v nástrojích Windows nebo pomocí nějakého programu?
Jinak cca 40GB na disk "C", kde je instalován Windovs se mi zdá poněku málo I pokud máš třeba W XP...
Mě při instalaci upgrade W7 z W Vista nepustila instalace při rozdělení disku na "C" a "D" na méně než 120GB. A z oněch 120GB mám volných okolo +- 40GB.
Jak píše vosika, to místo na disku je fakt moc malé a budeš s tím mít problémy asi pořád. Netuším co je za složku Language, Google, valen...k čemu to patří. Vyčisti disk jak ti radí přede mnou, bud přímo Vyčištění disku z Windows nebo CCleanerem, ale velké nadějie si nedělej, ten disk je malý
Když já nevím jak.
doplněno 11.10.10 13:28:Jinak disk E: zaplněno 48,4 GB volné místo 61,5 GB.
Smazat se dají obsahy adresářů TEMP a přes finkci webového prohlížeče i Dočasné soubory uložené při procházení internetu.
V przkůmníkovi se nezobrazují všechny soubory v adresáříéch proto, že mají nastevený tzv. atribut jako systémový nevo skrytý soubor. Není radno s takto označeným souborem manipulovat. Jejich zobrazení se dá ale nastavit ve vlastnostech složky (adresáře).
Tak nic. Zkusme něco jiného.
Otevři si pod pravým tlačítkem myši Vlastnosti disku C a spusť funkci vyčištění disku (viz obrázek)
Spider to sem zkoušel jenže právě z toho co na mě vylezlo mám strach. Když nevím co můžu a co nemůžu. Proto sem se ptal jaký jsou další součásti místního disku C: (kromě dokumentů).
Ahoj. Pro začátek vysyp koš. Proběhni programy, které máš nainstalované. Co nepotřebuješ odinstaluj (Start - Ovládací panely - Přidat nebo odebrat programy. Za další se mrkni do: Start - Všechny programy - Příslušenství - Systémové nástroje - Vyšistění disku a dej sem screen o disku C.
Koš mám prázdnej. Nepotřebný programy sem tady už řešil, bohužel neúspěšně. poradte.cz/... a poradte.cz/....
Z vyčištění disku nějakým programem mám strach. Já bych určitě něco pohnojil. Proto se ptám na součásti disku C abych si našel čeho se můžu zbavit a čeho ne.
neboj se vyčištění disku, zatrhni si i kompresi starých souborů, tu si nastav třeba na 40 dnů. Nevím o žádném problémů pokud nepoužíváš truecrypt, ten kompresi, resp. disk který vytváří nemá rád. No a pak si nainstaluj slunecnice.cz/... a zaškrtni úplně všechno na úvodní obrazovce po spuštění a nech všechno smazat. Jen při instalaci je tam jedna otázka jestli instalovat nějaký yahoo bar, tuším, tak tam zruš fajfku ať se neinstaluje. Nebo proveď v opačném pořadí, nejprve ccleaner a pak vyčištění. Ještě jsem nezažil, že by to dopadlo špatně.
Disk je na současné požadavky malý. Doporučuji ponechat na něm pouze základní "rozumné" věci - windows, office a podobně.
Ostatní aplikace, hry a podobně odinstalovat a znovu nainstalovat - ale na disk E: (předpokládám, že se jedná o druhý interní disk v počítači). Na druhý disk ukládat i data, videa, hudbu.
Přesunout můžeš vlastně všechno, co sis na ten disk uložil sám - obrázky, videa, filmy... Jinak prosím tě nainstaluj CCleaner, nech výrobní nastavení a vyčisti PC
Bože Luisi, výrobní nastavení je myšleno nastavení, které je v programu hned po jeho instalaci, tzn. že uživatel nic sám nenastavuje a ponechá nastavení ve výrobním, defaultním nebo výchozím stavu
No bezva, jelikož ho mám už asi 4 měsíce a párkrát sem ho použil tak ho zase musím odinstalovat a znovu nainstalovat?.?.?
Právě sem odstranil 3 videa který sem zkoušel převádět z avi do mpeg2 a hned tam mám volných 12,2 GB.
ještě smáznout péčko a bude 34 giga volných
Prober sbírku filmů, jednou jsi dal print a máš jich tam natahaných ...
Taky končím, tohle zase vypadá na 100 příspěvků a otevření další diskuze.
Prostě spusť CCleaner, udělej analýzu a co najde smázni. V Mozille nebo IE dej ještě pro jistotu vyčistit dočasné soubory (i když to CC udělá), defragmentaci disku ani raději nenabízím. Nejlepší rada, kterou můžu dát - kup si větší disk
Hezký večer, jdu raději vařit kafe
Pepane a co může zkazit na vyčištění počítače s CCleanerem, na což jsem mu už před nějakou dobou dala návod jak postupovat? Myslím bys byla překvapená, co by se tu objevilo za otázky, kdyby měl defragmentovat
sondaw: S tím větším diskem bych byl opatrný. Nedovedu si představit jak s luisem na jeho novém terrabajtovém disku vybíráme soubory, které je možné přesunout jinam. ...
Co to? Co máš v Downloads? To by ně vážně zajímalo, když něco stáhnu, tak si to odtud přesunu jinam a nic tam neuchovávám
Věc se má tak že když mi příjde za den 20 mejlů, z toho 15 jich má několik příloh tak to všechno nestíhám přesunout.
V Downloads mám udělané složky na stahování z Firefoxu, InternetDownloadManageru ... stáhnu instalačku programu, nainstaluju a stažený soubor přesunu na jiný disk do instalací, stejně třeba PDF, videa ap. Momentálně tam nemám uklizeno, mám tam 50MG. Soubory přímo z mailu dám uložit jako a vyberu cestu kam chci uložit, v Downloads se mi proto nic nehromadí
Právě jsem vyčistil počítač pomocí "TuneUp Utilities 2007"Mám ho asi rok asi ze Slunečnice a 2 x do roka tím proskenuji počítač.Podstatně se zrychlí po startu i přístup na internet.Také mi občas seknul v půli některého programu,tak jsem zvědav,jak to bude pracovat teď.
JABRAKA
Prosím tě tohle sem pro Luise vůbec nedávej, jestli se toho chytne, máme do Vánoc co dělat, pokud si ovšem nezruší systém
Dneska sem přesunul asi 30složek z dokumentů do novýho disku (E. Že by to pomohlo se ale říct nedá.
Záleží na tom, jak velké ty složky jsou. Když se podíváš ve vlastnostech složky, hned vidíš, jak velká složka je. Ono 30 složek třeba s textovými soubory bude jak kapka v moři a moc místa tím nezískáš
Také třeba obrázky, pokud jsou ve formátu bmp tak budou zbytečně velké.
Přesuň videa, písničky, filmy (pokud je nevypálíš)
Zkus si stáhnout prográmek SpaceMonger, neinstaluje se, jen rozbalíš archiv a poklepeš na soubor SpaceMonger.exe, klepneš na Open a vybereš disk, který chceš analyzovat
Prográmek ti po skončení analýzy graficky znázorní obazení disku a můžeš vidět, co ti na disku zabírá nejvíc místa
doplněno 18.10.10 23:21:obsazení - opravuji
Kde najdu to co mám poklepat?.?.?
doplněno 18.10.10 23:46:Něco mi to sice ukázalo ale nebudu to už řešit.. Dobrou noc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.