Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Defragmentace HDD

Od: jofa* odpovědí: 12 změna:

Ptám se možná na hloupost, ale zajímal by mne názor odborníků. Defragmentoval jsem HDD asi 50 G s defrag. co je ve Windowsu asi před 3 dny. Teď to napíše-defragmentace není nutná. Stáhl jsem si Defraggler 1.21.209, údajně lepší, a defragmentuji znovu. Již běží asi 30 min a jsem na 60%. Doba mně nevadí, jen se podivuji nad tím, proč to defragmentuje znovu, když podle prvního to není potřeba. Jediné moje vysvětlení je, že tento si to všechno dělá znovu a po svém. Ano?

doplněno 08.10.10 19:55:

Defragmentace HDD. Opravuji v :předmět

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

0x

Hlavně to dělá důkladněji;)

jofa*
hodnocení

Takže ve Windows to je víceméně pro parádu?

sondaw*

Nevím, jestli pro parádu, ale mám mnohem lepší zkušenost třeba s programem Defraggler

pravdomluvny*

Každá defragmentace lepší než žádná... Já používám O&O Defrag a to se taky nedá s defragmentací ve Windows srovnávat. Ovšem trvá to déle. I když..já mám zastaralý stroj :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pro parádu to rozhodně není, zrychlí to přístup k datům. A každý program má trochu jiné nastavení a dělá si to po svém.

jofa*
hodnocení

Dík za názory a -sondav- za radu u maximal.oken.

bena*
hodnocení

0x

Windowsácký defragmentátor není tak důkladný jako jiné programy, například Deffragler. Já teda na defragmentaci doporučuju od IOBitu IOBit Smart Defrag nebo od Uniblue Disk Rescue. Ale Deffragler špatný taky není. Jen píšou že funguje pod Windows NT 4.0 ale nikdy jsem ho tam nerozjel.

rv*
hodnocení

0x

Každý program vytvářel někdo jiný. Jeden autor pokládal třeba 50% fragmentovaných souborů za nízký nevyžadující defragmentaci a druhý autor defragmentoval i při 1% fragmentovaných souborů. Dnes patří tyto programy mezi téměř zbytečný balast. Jejich častější používání neúměrně zatěžuje HDD - několikahodinový běh, při kterém se přehazují gigabajty z jednoho místa na druhé ověří i chlazení harddisku.

lui*

Nemáš pravdu. Přístup k fragmentovaným souborům, je o dost pomalejší. Čím větší fragmentace souborů tím horší. Je to způsobeno delší vystavovací dobou hlaviček na HD. Což zdržuje při čtení dat z HD. Čím delší soubor, tím je přístup k němu pomalejší. Pokud je soubor hezky v clusterech za sebou tak to čtení probíhá rychleji.

rv*

Mám trochu pochybnosti, jestli u současných HDD clustry za sebou znamenají i fyzicky sousedící umístění.

lui*

Ano, taky jsem to četl. Že u nových disků si celý tenhle management dělá sama elektronika disku automaticky. U starších disků se ale přistupuje přímo na disk. Kde je hranice mezi starým a novým nevím.

hodnocení

0x

Ano každý si to dělá po svém. Špičkový O&O dá na výběr 1. podle názvů 2. podle úprav 3. podle přístupu. Uživatel si může vybrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]