Dobrý den,rád bych si zřídil ADSL,ale je tu plno hezkých nabídek,která je podle vás NEJ!?Chtěl bych využívat stahovací programy jako DC,Strong DC atd...Je NUTNÉ mít k těmto programům pevnou IP adresu?
Ne, nemusí být. Pevnou IP adresu nemá spousta uživatelů. Co to přináší a další rady se dozvíš na této stránce: www.prolamy.com/?dc=dc&menu=5&faq=ip#zal
Mimo toho co řekl Spider bych ještě podotknul- já mam třeba ADSL od Telecomu a popravdě když mam adsl router tak se mi změnila za skoro 3 roky adresa jen 1x a to když jsem ho dost často vypínal,teď už asi 2 roky mam stále stejnou a teď co jsem tim chtěl říci? Jde o to že si na routeru jednoduše nasměruješ porty přímo na tvuj počítač a pro strong se to bude tvářit tak že má pc veřejnou ip adresu,to znamená bude se to tvářit že jsi aktivní a můžeš atahovat jak od lidí za proxy tak od lidí s veřejnou.
Pokud bude mít ADSL modem jednu z těchto adres (z tohoto rozsahu):
1x A 10.0.0.0 ==> 10.255.255.255 16x B 172.16.0.0 ==> 172.31.255.255 256x C 192.168.0.0 ==> 192.168.255.255 bude se jednat o neveřejné (privátní) IP adresy, které se dají použít pouze v lokální síti. Do internetu se nedostanou. Nicméně, pokud bude mít modem veřejnou adresu, tak i PC, které se budou skrz něj z lokální sítě připojovat do Internetu, budou mít onu veřejnou IP adresu.
Spidere, router je od toho aby odděloval / spojoval 2 sítě to znamená na jednom rozhraní má jednu z těch adres jak jsi podotkul (toť LANka kterou mam doma,nebo tedy tazatel a má tam připojené pc) a pak WAN rozhraní kam se u adsl routeru dává výstup od splitteru a dále do tel linky Ano teoreticky může mít router za adsl routerem (adsl router je vlastne adsl modem a router v jednom) ale o tom pochybuji a dále adsl má přidělovanou veřejnou ip normálně akorát přes dhcp server tudíž jedinej problém je buďto jak udržet tu adresu a nebo jak vyškemrat pevnou Pokud to má nějaký ISP jinak tak se omlouvám ale velmi o tom pochybuji
Nevím, jak který poskytovatel, ale Kyslíkáři pevnou IP adresu nedávají: www.cz.o2.com/internetexpres/cz/ie_firmy/ideal/parametry/index.html Ale zase ti ji rádi za paušální poplatek přidělí...
Dyď jsem psal že mam kyslíka sice ji nedávaj ale 2 roky mam stejnou, router vypínám málokdy (neni proč a je na ups),chápej to že ti nedávaj pevnou ale na dhcp neznamená že se ti mění pokaždé, záleží tedy na nastavení ale například ti ji přidělí na týden a pokud se o ni po týdnu nepřihlásíš (tedy router) tak ji většinou přiďelí někomu jinému, což pokud máš usb modem je časté ale u routeru to je jiné kafe Ale já jsem spíš debatil na téma že na adsl je veřejná ať statická či z dhcp přidělovaná
Máš pravdu. Zamotal jsem do sebe pevnou a veřejnou IP adresu. Takže 02 ti dá veřejnou IP adresu která ale není pevná. Nicméně, jak se ukazuje u mnoha uživatelů, je tato adresa víceméně stále stejná. Tolik rozhřešení. Upozorňuji, že stálý přísun velkého množství práce způsobuje, že jste schopni psát semtam i bláboly. Jsem toho jasným důkazem.
marsias*
díky všem za rady,ale rád bych znal odpověď na otázku kdo je NEJ co se týká poskytování ADSL,díky moc
Tak na IP jsme ti odpověděli, kdo je nej nelze říci, já mam třebas telecom a stěžovat si nijak nemohu, výpadky za tři roky asi 2 a to ještě krátké a poslední cca před rokem,ano zase cena neni ta nejnižší co jde a má fup ale všude je něco,nej je to co ti nejvíce vyhovuje, na to nelze nikdy odpovědět takže asi tak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.