Nejste přihlášen/a.
, někde jsem četl že je open office org pořád horší než microsoft office 2003. Je to pravda? A v čem je horší?
A když už jsem u toho ooo, co si myslíte o LibreOffice? Myslíte že je to krok ku předu nebo naopak to nemá šanci?
k čemu je potřebuješ? Co chceš porovnávat? Programování maker, kontingenční tabulky, citace, rejstříky ...
Tvrdím, že pro 90% uživatelů jsou OO dobrou volbou. Dalším 5% by stačil viewer. Ze zbylých 5%, kdyby si to přiznali tak by jim stačily OO též no poslední 1% možností MSO využije na 40% a využívá funkce které OO nenabízí nebo jsou výrazně hůře udělané. Týká se zejména Calc x Excel.
doplněno 07.10.10 21:34:ze zbylých mi vypadlo 4%
to je jako původní dotaz jen stručněji. Obecně ...
Napiš co potřebuješ, popisovat všechny rozdíly není možné. Pokud hledáš něco v čem napsat žádost na úřad a evidovat si spotřebu plynu tak jednoznačně OO. Pokud nemáš v plánu stav evidovat po vteřinách, to by pak mohl Calc přestat stačit již první den zhruba během vysílání večerníčku.
doplněno 07.10.10 22:12:celkem pěkné srovnání (tedy jen tabulkáčů) helium.com/...
Neřekl bych, že OO je oproti Office horší. Pro nás, kteří ho potřebují občas na texty, nějakou tabulku nebo výrobu nějakého přáníčka, kde je kombinace textu s obrázky, je OO důstojnou a plnohodnotnou náhradou Office. Nedůvěra k němu spočívá v tom, že jsme byli všichni na Office zvyklí a v OO jsou některé funkce nezvykle schované - ve srovnání s Office. Ale je to jenom otázka zvyku a pro domácí použití plně vyhovuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.