Ahoj měl bych menší otázku. Chtěl bych se naučit alespoň trochu programovat například webovky a možná i něco víc. Mám možnost kurzu mužu si vybrat mezi programování webovek v php a nebo programování v Delphi. Potřeboval bych poradt co by pro mě jakožto pro úplného začátečníka bylo nejlepší a jestli jsou tyhle možnosti vůbec vhodné. Díky STYX.
Tohle ale nejde porovnávat, delphi je normální programovací jazyk ve kterym jdse dělat mraky věcí. PHP je čistě pro web čili úplně něco jiného,ale na druhou stranu vychází taky z programovacího jazyka,tuším C++. Popravdě když se naučíš programovat v jednom a budeš na to mít palici tak už neni takový problém naučit se jiný. Pro mě osobně by bylo asi jednodušší php ale fakt to je jen názor a nejde to porovnat.
Další věcí je že PHP je teď žádané dost a z programovacích jazyků je to hlavně C++ a java (pozor ne javascript),tak a teď babo raď co
styx*
Jasně vim že jsou to dvě rozdílný věci mě jde hlavně o to co by bylo vhodný do úplnýho začátku.
Mno jak řikám, musíš si rozhodnout co chceš. Delphi pokud chceš normálně programovat a rozvíjet se,čili třebas se pak naučit C++ atd, PHP naopak pokud se chceš specializovat ne weby. Osobně bych šel asi do PHP ale to je tim že jsem na škole dělal s html takže mam o webu nějakou představu,ale to je jen muj názor. Co je vhodný do začátku? Nevim nejsem programátor a o delphi jinak nic nevim,snad jen to že se nepoužívá tolik jako céčko a java Doufen že to rozsekne nějaký programátor
josi.ow*
V běžném programování se nejvíce uplatňuje C++ nebo nově C#. Jinak Delphi taky není úplně k zahození. A ještě k PHP - opravdu vychází z C++, stejně jako Java. Když se člověk naučí C++, bude se i v PHP a Javě cítit jako doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.