Nejste přihlášen/a.
Zdravím, začal sem hrát hru Euro Truck Simulator, docela mě to baví ale když sem chtěl připojit volant tak bohužel nefunguje zatáčení. Plyn, brzda ostatní tlačítka fungují ale nezatáčí. Co se s tím dá dělat? díky za rady
Než spustíš hru, najeď do Start, Nastavení, Ovládací panely a tam by mělo být něco jako Herní zařízení. Pokud tam najdeš svůj volant tak to otevři a vyzkoušej jestli tam ti zatáčení reaguje. Popř.dej kalibraci (jestli tam je). Pokud to bude zatáčet, tak zkus hru. Pokud nemáš nahraný ovladač, nahrej ovladač. Jinak zkus ještě nastavení přímo ve hře.
Ovladače mám, je správně nakalibrovaný (u jiných her volant funguje správně). Ale u této hry když používám klávesnici, tak se volant (ve hře-pohled v kabině) otáčí asi tak o 270° ale můj volant točí pouze cca 180°. Může to být tím?
Co vidíš ve hře nemá žádnou spojitost s otáčením volantu. U nejnovější F1 taky mají maximum cca 200 stupňů a na volantě G 25 nastaveno něco jiného. Formule 1 ve skutečnosti v Monte Carlu točí i 360stupňů a ve hře se otočí max 200 a u volantu G 25 mám těch 360.
doplněno 05.10.10 20:11:Ruce mám přes sebe a na monitoru nahoře a druhá kolmo dole.
doplněno 05.10.10 20:33:Vem si, že normálně u auta točíš cca dvakrát kolem (což u G25 jde- až 900 stupňů), jak by to ve hře udělali na pohledu s kabiny, aby to bylo synchronní se skutečností.
No to je právě to, že volant nekopíruje stupně otočení na monitoru . U vás je 180 naplno a na monitoru těch 270 nebo kolik. Těch 270 tam budete mít i když dáte 360, jako já. To by si na monitoru překroutil ruce a to nejde. Vy těmi 180 uděláte plnej rejd a on 270. Tak to je ve hře a nic s tím, zřejmě neuděláte. Na monitoru zatočí opticky míň než 270, jen když vy zatočíte míň než 180. Rozumíme si?
doplněno 06.10.10 12:35:Proč volant nefunguje u této hry může být tím, že volant nepodporuje. Mně taky synovec koupil záv. hru a až dodatečně jsme zjistili, že volant nebere.
Ano rozumíme si. No ale všechno funguje, pedály, tlačítka na volantu, vše v pořádku akorát prostě nezatáčí. Zkoušel sem vše odinstalovat, znovu nainstalovat, nakalibrovat a stejně beze změny.
Přesně taky mně všechno fungovalo, včetně tlačítek a plynu, ale nezatočilo to ani náhodou. Podívej se jestli je někde na krabici napsáno, jestli to podporuje Wheel. Alespoň zmínka na obalu nebo v manuálu. Jinak fakt nevím čím to už mohlo být.
Tak sem ji prohlídl ale na krabici to napsané není a manuál žádný nemám. Zkusím se s tím ještě potrápit nebo budu muset hrát něco jiné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.