Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se zjistit heslo na mailu?

Od: terezkamala odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,mám podezření,že někdo zjistil mé heslo k mailu na seznamu.Je to možné?Já ho na 100%nikomu neřekla,bojím se že se někdo dostne k informacím,které tam mám.Dá se zjistit,jestli se ještě někdo na můj mail přihlašuje?Prý existují programy,které vám zjistí cizí heslo...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

los*
hodnocení

4x

Zkuste se podívat, jestli není nastavené přesměrování schránky, na utočníkovu.

Pokud máte schránku na seznamu tak: Nastavení -> Přesměrování a filtry

Pokud Gmail: Nastavení -> Přeposílání a protokol POP/IMAP

-> pokud je nějaké přeposílání aktivní tak jej smažte a máte pokoj.

P.S. kdybych já byl útočník, tak tohle je asi nejlepší způsob, málokoho napadne se dívat do přesměrování a já si můžu anonymně číst přesměrované maily.

No jo, to je fakt, to mě netrklo. Pokud má udělaný přesměrování tak může měnit hesla třeba každou hodinu a je to jaksi k ničemu a útočník si bude vesele číst e-maily a ani nemusí složitě zjištovat nebo lámat hesla a ani podle posledního přístupu se to nepozná, neb žádnej nebyl. A stačí na to jeden jedinej přístup do schránky a dokud se přeposílání nezruší tak to vesele funguje. Máš bod.

Připojuji se (se slovním hodnocením i s bodem).

fidonet*
hodnocení

1x

neřeš zda ano, ale udělej opatření, prostě jej změň. Heslo typu 123orel nebo terezka001 nedavej, raději vol třeba TEA123maláAleNEmoc není to světové heslo ale jen tak ho někdo neprolomí. Pak lze taky použít AžBuduVelkaTEreZKA nebo kombinace TeReZKa01JEžaba je to ejdnoduché a zapamatovatelné. Nepředpokládám, že Tě někdo bude lámat a heslo jJJHzžTT♠%@€g40is taky asi není moc vhodné i když je silnější ...

hodnocení

1x

Na seznamu se ti po přihlášení ukazuje ip z posledního přihlášení.
Změna hesla ti nepomůže pokud máš v pc nějaký keylogger (zasnamenává stisky kláves) nebo pokud někdo sleduje tvou síťovou komunikaci

hodnocení

0x

Tak zjistit heslo asi půjde, jak to nevím, ale věřím tomu. Pokud máš podezření, že tvoje heslo někdo zná tak si hned teď změň. Ale nedávej jako heslo jméno psa atd. Použij nějaký těžký heslo, to se bude hůře prolamovat.

terezkamala
hodnocení

Měním to heslo téměř denně,ale mám pocit že dotyčný prostě ví co si s kým píšu dřív než si to skoro stihnu přečíst,tak jsem měla na mysli,jestli není nějakej program,kde si to prostě pokaždý,když si ho změním zjistí...

ladinpraha*
hodnocení

0x

V e-mailu na netu lze obvykle zjistit, kdy jsem byl naposled přihlášený.

fidonet*
hodnocení

0x

Měnit heslo denně je paranoa, ale jak píše @ladinpraha

tak si pohlídejte kdy jste byla naposledy přihlášena, a kdy se zobrazuje, že byl někdo přihlášený po vás. Otazkou je, KDE se přihlašujete. Třeba ve škole není problém se na vás přihlásit, pokud se špatně odhlásíte, nebo na společném PC, lze heslo vyčíst z počítače. Rozhodně nedávejte PAMATOVAT si heslo do PC. Já používám na hesla klíčenku, takže nikdo heslo nevyčte, protože nemá jak. Dokonce jsem neměnil heslo na českespořitelně už 3 roky a vůbec nemám obavy. Pravdou je, že tam mám 16 kodové heslo, šifrované cca 1024 bitovým klíčem a klíčenka je taky heslovaná a navíc v mojí kapse. Jednou z funkcí této klíčenky, je že mi ukáže všechny hesla v počítači do kterého jej zasunu, včetně meilových adres kam patří. Tohle ale uděla, pokud si dáte někdy heslo zapamatovat. Takže to nedělejte ... Programy na zjištování existují, jeden z nich jsem kdysi používal doma, a ukazovalío mi to KDY kdo a kdy a CO psal na mém počítači. Takže jsem věděl vše, hesla, meily, obsahy ... takže opravdu možnosti jsou ...
terezkamala
hodnocení

Tak to jsem v prdeli:( Ten komp používáme oba,myslela jsem že není možné ho jen tak zjistit...btw není to paranoa,když mi denně nadhodí větu z mailu,kterej mi přišel před pár minutama a vyloženě se u toho baví,mám důvod myslet si že to četl.Děkuju za radu,nějak si s ním poradím;)

No on totiz existuje program, ktery si pamatuje stisknute klavesy. Cili on heslo ani nijak "nelame". Staci si precist LOG z programu a zjisti vse co jste psala, vyplnovala, atd

hodnocení

0x

Další typy na tvorbu skrytých hesel, dobrých k zapamatování: mohu si třeba vzít nějakou básničku a heslo sestavit z prvních písmen: třeba jeden dva tří čtyři pět , cos to janku cos to sněd - jdtcpctjcts (striktně vzato z básničky by tam mělo být č (čtyři), ale háčky nedávej), atp. Dále - nepravidelě střídat malá a velká. Prokládat heslo čísly. (Použít třeba třicátou až čtyřicátou cifru čísla pí :) )

Dále, klíčenka je dobrý nápad, a zároveň umožňuje obejít takové ty keyloggery a pod, co hlídají klávesnici - heslo přenáším pomocí copy paste. (O těch programech jsem věděl, že existují, ale hodil jsem to do googlu a byl jsem pekvapen, co jich je třeba jen na Slunečnici). Keylogery lze (doufám, tvrdí se to, ale hu chytří) obejít také použitím virtuální klávesnice (je i přímo ve windovs, viz windows.microsoft.com/...

No a heslo pravidelně měnit a asi nestahovat poštu do počítače, ale číst si ji přes webovské rozhraní.

Taky by nebylo od věci mít na tom společném počítači samostatný odděleý účet, chráněný generálním heslem. A zaheslovat si i spořič obrazovky.

doplněno 05.10.10 10:04:

Příklad kryptování *smich*: hu chytří = hackeři jsou chytří.

Nejdrive bych pocitac projel Antispywarem, ktery najde vsechen balast, co tam nepatri. Pak si vytvoril svuj ucet (pokud tak jiz neni) a sva data si kryptoval. Nebo rovnou pouvazoval nad koupi sveho notebooku. Ono totiz kdyz maji dva lidi fyzicky pristup k pocitaci, kde maji sva data a jeden z nich umi s pocitacem vice, hadejte kdo bude o kom vedet vice ...

kato*
hodnocení

0x

Urči tě si změň heslo v nastavení mailové schránky.Navíc je potřeba v internetovém vyhledávači nastavit"nikdy neukládat hesla" V možnosti-osobní údaje-hesla. Opravdu existují špionážní programy,které si pamatují každý dotek na klávesnici,ale najít je či odstranit chce odbornou pomoc.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Je vidět bže víš, kdo ti zprávy čte. Zkus mu nadhodit, že jsi podala trestní oznámení na Policii. Toto spadá pod omezování osobní svobody, stejně jako čtení cizích SMS a věř tomu, že se tím policie v poslední době zabývá.

mobilman*
hodnocení

0x

Nj holt si musíš dávat větší pozor ...

buss
hodnocení

0x

Jistě že jde. Nevím už který, ale na kterémsi servru, možná centrum? se ukazoval poslední přístup, přihlášení do schránky. Ale odpověz si, proč zrovna tvoji?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]