Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás ,
v pátek mi z ničeho nic zmizela mechanika. Bohužel si nejsem vědom z jakého důvodu. Nic jsem neinstaloval,nemazal.
Mechanika není vidět ani v BIOSU,ani ve správci zařízení. Jinak mechanika šlape,když do ní vložím CD tak si "hrábne" ale to je vše. Při startu PC se také ozívá.
Operační systém mám Windows 7(64bit). Nevím zda je možné,že zmizela mechanika špatnou aktualizací od Windows (automatická aktualizace).
Jedná se o mechanicku od Panasonic UJ-861H a notebooke HP Pavillion dv6650ec
Celý víkend jsem googloval ale bohužel bez výsledku
Nu pokud neni vidět ani v biosu tak to je špatný a hlavně ti na to nepomůže žádná aktualizace windows.
- může být vadná mechanika
- odešel ti řadič na desce
- vypnutá detekce v biosu
- teď mě nic dalšího nenapadá
Tak věc se má tak... mechnaika se mi včera podařila rozchodit. Na asi 30 minut :D Objevila se ve správci zaříezení ale s otazníkem... nedopátral jsem se co to znamená. Každopádně nefungovala vypalovačka a mechanika si po chvíli rozmyslela,že není DVD-ROM ale CD-ROM :D A po další chvíli zmizela na dobro
No pak jsem opět zkoušel stáhnout nějaké aktualizace z HP netu. Bohužel je problém v tom že ještě nemají vydané ovladače na Windows 7 což je v celku nepříjemné.
Přeinstaloval jsem právě řadič,a uprgradoval BIOS. A s nechutí šel spát.
Ráno jsem PC zapnul a hle... stal se zázrak. Mechanika je v PC a dokonce i ve správci zařízení je přiřazena pod položku Mechanika CD/DVD bez problému... takže hurá. Uvidíme jak to bude vypadat po restartu,neměl jsem čas,pospíchal jsem do práce.
Zajímavé ale je,že na tuto mechaniku neexistují žádné ovladače nebo firmawary ani na stránkách výrobce (Panasonic)
No snad je problém vyřešen
Zkus toto: support.microsoft.com/...
doplněno 04.10.10 11:05:Jo není to jen na XP.Je tam možnost navolit opravu i na Win 7.
Tak bohužel to nepomohlo . Software hlásí že mechanika není připojena... laptop jsem rozebral a mechanika je připojena podle mě správně. Hlavně neustále běží,a vzhledem k tomu že je připojena jen na jeden konektor by šlo poznat že je odvařená protože by si ani "nehráble".
Má někdo nějaký další nápad?
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.