Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po přihlášení do profilu jen černá obrazovka

Od: sasdax* odpovědí: 5 změna:

Ach ty počítače.

Mám Visty. Po stažení aktualizací jsem noťas restartoval a v pohodě nabíhá až k přihlášení, po přihlášení do profilu se však objeví pouze černá obrazovka a vyběhnou dokumenty (C:UserssasdaxDocuments). Což znamená po disku se dokážu pohybovat, dokonce jsem schopen najet Firefox a napsat Vám. Když najedu nouzový režim, tak je to úplně to samé. Mám problém najít obnovení systému ze záloh (bod obnovení co si vytváří před instalací aktualizací), ale i ty jsem našel a v nouzovém režimu se posunul až na 29.9.2010 (starší jsem tam neviděl). No ale i po obnově jsem tam kde jsem byl. Netušíte co s tím? Nebo co udělat? Zkusím každou radu. Ještě se pokusím stáhnout všechny aktualizace znovu, nainstalovat a restartovat. Jinak nevím čím by to mohlo být.

doplněno 03.10.10 16:54:

Ještě dodám že v pohodě spustím všechny programy a hry. Tak čím by to tedy mohlo být? Ovladače na grafárnu asi těžko.

doplněno 03.10.10 17:00:

No a snad jediné co mi přes ovládací panely nelze spustit je Hlavní panel a nabídka Start.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Zkuste stisknout Ctrl + Alt + Delete a zkuste spustit explorer.exe

sasdax*
hodnocení

Explorer běží.

doplněno 04.10.10 16:23:

Tak ti přiděluji body. Ono to je opravdu tím Explorerem. Po znovuspuštění vše naběhlo. Jen nevím proč se mi to odmazalo ze systému, kde se to má po startu načíst. Nevíte jak to tam dodat? Zatím jsem to řešil přes Start nabídku a v Programech jsem Explorer strčil do složky Po spuštění.

Po přihlášení do profilu jen černá obrazovka
bena*

Zatím nevím, ale zkusil bych přidat zástupce explorer.exe do adresáře C:Documents and SettingsAll UsersNabídka StartProgramyPo spuštění. Je to teda takové "amatérské", ale nic jiného jsem zatím nevymyslel. Provizorně bych tam vytvořil zástupce exploreru.exe. Tj. otevřte adresář C:Docume... a klikněte pravým tl. myši do prázdného prostoru a vyberte Nový►Zástupce. Tam napište explorer.exe a je to.

sasdax*

Mám ho tam, ale nějak to nefunguje. Po restartu musím znovu ručně spustit explorer. Většinou noťas jenom hybernuji, takže restart probíhá jen při stažení důležitých aktualizací, které restart vyžadují.

bena*

Hm, tak režim spánku je nenahraditelný. Ale když budete počítač normálně vypínat, tak systém i s plochou a tím vším by měl naběhnout, protože po spuštění se spustí explorer.exe, ne?

Ještě by možná mohl pomoct program Advanced SystemCare. Tj. nainstalovat a spustit Denní údržbu. AŽ bude denní údržba hotová, tak klikněte na Diagnózu systému a tu spusťte. Já většinou rřadím odznačit položku Optimalizace systému, protože trošku si pohraje se vzhledem Windows, ale u Vašeho případu bych ji nechal zapnutou - může možná vyřešit problém s tím explorer.exe Pokud by ASC nepomohl, tak jinak v tom případě bych zkusil opravit systém. Visty ani jsem nikdy neopravoval, jen jsem dělal čistou instalaci. Zkusím vyjít se znalostmi ze "zlatých" Windows XP a "milovaných" Windows 2000. Vložte instalační CD/DVD do mechaniky tomu určené a restratujte počítač. Nastartujte (nabootujte) z CD/DVD. Vyčkejte až proběhne inicializace ovladačů a zjišťování hardwaru. Pak zvolte Spustit instalaci, odsouhlaste licenci a systém začne hledat přítomné systémy. Najděte ten svůj a zvolte Opravit. Proběhne, jak já říkám, malá instalace (přeinstalace) systému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]