Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám již delší dobu problem s pc.. vypíná se již po pul hodině hraní třeba ted momentalne u stalekera a pak se hned zapne ..kdysi sem u toho zkoušel měřit teploty ale nepřesahovali 80 stupnu což se mi zda v poradku..
procesor 2,13 dual core, grafika geforce nvidia 9800 gt ,pamět 6GB, operační system - vista 64, a nova zakladovka Asus p5ql/epu
děkuji za rady
No takže ted jsem přišel domu, počítač byl vyplej minimalně 8 hodin..zapnul sem ho a má tyto teploty :
GPU : 47 stC , system 34 C, CPU : 45 C, AUX: 34 C, Core 0: 35 C, core 1: 36 C
už pouhym rychlým přepínáním oken se po cca 5sec zvedla teplota GPU o 2 stupne a stoupala by dál kdybych pokračoval...mimochodem když má ted teplotu 45 a to sem ho zapl tak při hraní her musí mít rozhodně teplotu vyšší tak mi neříkejte že ho permanentně vařím :D
Jdu si zahrát a po pul hodině hraní sem napíšu znovu teploty( but po pul hodine nebo do te doby než se sám vypne)
GPU: 67 C System: 52 C CPU: 58 C AUX: 47 C core0: 49 C core1: 49 C...no hral sem ani nevim jak dlouho ..cca 45 min ..tentokrat se nevypl no ale už se mi chce spat tak mi kdyžtak dejte další rady ..diky moc
mě se chce taky. Tak jen me napada ja bych. vyfoukal vnitrek PC , a postaral se o to aby mi nejaky vetrak vyfukoval teplo z PC . (cim vetsi tim lip) nebylo by od veci kdyby byl jeden v predni casti, ktery by nasával dovnitř.Ty teploty nejsou až na ten system tak hrozny, snad se nebudem bavit o tom kde ze mas PC.( vedle topeni apod, coz jse mi taky u nekoho stalo bylo mu uplne normalni ze po dvou hodinach PC vyplo
) no a uvidime co zmeni...
Jak tady již bylo psáno, je vhodný kompl vyfoukat od zbytečnýho prachu, kterýho uvnitř bude asi dost. Jinak 49C není zas nějaká vysoká hodnota, to bych ani neřešil. Může se však stát, že máte v Biosu nastavenu nízkou hodnotu maximální teploty a se PC pro sychr vypne.
Spíš bych se zeptal jak starej máte zdroj a hlavně jakej ten zdroj má výkon? Pokud hrajete nějakou 3D pařbu s vysokým rozlišením a využíváte Vaši grafiku na max tak potom je její spotřeba nezanedbatelná. Kdybyste už měl nalomenej zdroj tak potom se může stát, že nepokryje spotřebu PC a lidově řečeno Vám PeCka chcípne. Asi bych zkusil zdroj vyměnit za nějakej slušnej 400W.
No takže jelikož se mi ted vypl u test drivu asi cca po 1 - 1,5 hodine hrani tak sem se nas*** otevřel pc a vysal a vyfoukal... nejvic prachu bylo ve zdroji zbytek byl nedavno vysatej ale v tom zdroji fakt kupa...jinak tam bylo napsany 500 W ..jo a ten větrák na zdroji nak divne vrčí ale to už celou dobu co ho mam... tak sem zvedav jestli to pomohlo ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.